Helsinkiläiset seurat tukevat Palloliiton uudistushanketta!

11.10.2017

Palloliiton ja piirien resursseja halutaan siirtää hallinnosta kentälle seurojen arkea tukemaan.

Suomalaisen jalkapallon rakenteita ravistelevaa Seurojen Palloliitto -kehityshanketta on työstetty vuoden aikana erilaisissa työryhmissä. Liittovaltuuston kokouksessa syyskuussa esitetty malli on tuomassa merkittäviä muutoksia toimintaan ja hallintoon. Suunnitelmien mukaan seuroja on tarkoitus palvella valtakunnallisesta organisaatiosta yhden luukun periaatteella. Myös luottamushenkilöhallintoa olisi tarkoitus selkiyttää ja seurojen suoraa vaikuttamista lisätä.


Helsinkiläiset seurat ovat olleet koolla keskustelemassa esitetystä mallista ja edessä olevasta muutosprosessista. Kaikki keskusteluun osallistuneet seurat, jotka kattavat 84 % Helsingin piirin lisenssipelaajista, antoivat tukensa uudistusprosessille. Myös HPS on mukana tukemassa uudistuksia.

Seurojen yhteinen tiedote

Helsinkiläiset jalkapalloseurat olivat koolla 27.9.2017 keskustelemassa suomalaisen jalkapallon toiminnan ja rakenteiden kehittämisestä sekä tähän liittyvästä Seurojen Palloliitto -kehityshankkeesta.

Seurojen näkemys on, että jalkapallon toiminta- ja hallintomallia tulee uudistaa suomalaisen jalkapallon eteenpäin viemiseksi. Seurat uskovat, että yhdistämällä Palloliiton keskustoimiston ja piirien resurssit yhteen yhtenäiseen organisaatioon, voidaan hallintoa ja muita tukitoimintoja tehostaa, ja näin vapautuvia resursseja kohdistaa kentälle pelaajien ja seurojen palvelemiseksi. Myös toiminnan laadun uskotaan paranevan keskitetysti johdettujen toimintojen ja yhden luukun periaatteella toimivan palveluorganisaation myötä, painottaen alueellisia erityispiirteitä ja erilaisten seurojen toisistaan poikkeavia tarpeita.

Allekirjoittaneet seurat haluavat antaa tukensa uudistusprosessille, jonka uskotaan hyödyttävän kaikkia helsinkiläisiä ja suomalaisia seuroja. Työ odotetaan vietävän päätökseen ammattimaisesti ja huolellisesti, ymmärtäen muutosten konkreettiset hyödyt ja vaikutukset pelaajien arkeen ja seurojen toimintaan.

Tiedotteen allekirjoittaneet seurat:

FC Kiffen (132 lisenssipelaajaa)
FC Kontu (1 129)
FC POHU (715)
FC Viikingit (672)
Helsingin Jalkapalloklubi (2 849)
Helsingin Palloseura (1045)
Helsingin Ponnistus (354)
HIFK Soccer (682)
IF Gnistan (837)
Käpylän Pallo (826)
Laajasalon Palloseura (678)
Malmin Palloseura (1094)
Pajamäen Pallo-Veikot (245)
Pallopojat Juniorit (1 209)
Pitäjänmäen Tarmo (293)
PK-35 (697)
Puistolan Urheilijat (573)
Puotinkylän Valtti (920)
SAPA (302)
Suurmetsän Urheilijat (101)
Toukolan Teräs (188)

Yhteensä 15 541 lisenssipelaajaa (31.12.2016 listausten mukaisesti)