Otteluraportti: HPS taisteli viime hetkillä tasoihin

20.4.2024

Lumisateinen taivas toivotti yleisön taas tervetulleeksi Pakila Roadille, kun Vihreät Jääkärit kohtasivat Keltamustan Kuopion Palloseuran.

Ottelu alkoi odotetusti keltapaitaisen vierasjoukkueen pallonhallinnalla ja jo toisella peliminuutilla Gentjana Rochi pääsi läpiajoon, mutta Iina Rautiainen esti oikealla vastaantulollaan Rochin aikeet maalinteosta.

HPS kuitenkin aloitti maalinteon. Vain hetki edellisestä ja HPS:n Ria Karjalainen pääsi virittämään laukaustaan vajaan 20 metrin etäisyydestä ja hopsihyökkääjän kanuuna painui vastustamattomasti ohi maalivahti Meri Hämäläisen siirtäen Vihreät jääkärit johtoasemaan.

Maalin jälkeen vierasjoukkue KuPS otti jälleen hallinnan ottelusta, mutta viimeiset ratkaisut olivat toinen toisensa jälkeen luokattomia. HPS puolestaan sai puoliajan loppupuolella pari mainiota maalipaikkaa erikoistilanteista. Lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan enää nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

Toisella puoliajalla valkopaitainen vierasjoukkueen jatkoi painostusta ja onnistui luomaan painetta erikoistilanteilla ja keskityksillä Rautiaisen vartioiman maalin edustalle. HPS onnistui luomaan yksittäisiä vaaran aihioita vastahyökkäyksillä, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei näistä savolaisten maalille muodostunut.

KuPS:n painostus tuotti tulosta, kun 63. minuutilla Rochille pelattiin pallo boksiin ja Aino Lehtisen kovasta vastustuksesta huolimatta valkopaitaisen vierasjoukkueen hyökkääjä onnistui luomaan itselleen vetopaikan, ja maalitykki laukoi pallon oikeaan alakulmaan ohi Rautiaisen.

Painostusjakso ei vierasjoukkueen kannalta päättynyt, vaan 72. minuutilla KuPS iski jälleen. Rochi sai pallon haltuunsa pitkän avauksen jälkeen ja laukoi pallon komeasti oikeaan yläkulmaan siirtäen KuPS:n ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Pitkään näytti siltä, että täydet kolme pistettä matkaavat Kuopioon, mutta vielä yksi juonenkäänne nähtiin ottelun lisäajalla. Lisäajan kulmapotkun jälkitilanteesta Anna-Stina Simonen pääsi takatolpalta puskemaan pallon savolaisten maaliin tuoden kotijoukkueen tasoihin aivan viime hetkellä. Ottelu päättyi pian Simosen tasoituksen jälkeen 2-2.

"Joukkue osoitti luonnetta"

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala antoi joukkueen asenteelle krediittiä ottelun jälkeen.

- Oli hyvätasoinen ottelu. Varmasti ottelun katsojat viihtyivät, kun tapahtumia oli paljon puolin ja toisin. Pelattiin todella hyvä eka puoliaika ja oltiin parempi joukkue. KuPS nosti tasoaan toiselle ja he tulivat yksilösuorituksilla tasoihin ja ohi, Ruonala kertoo.

Erityisesti viime hetken tasoitus sai kehuja päävalmentajalta. Hopsi joutui pelaamaan loppuhetket yhden pelaajan alivoimalla Fanni Sinivuoren loukkaannuttua. Siitä huolimatta Vihreät jääkärit kampesivat tasoihin.

- Joukkue osoitti luonnetta, kun ei tyydytty maalin tappioon, vaan kaivettiin tasuri väkisin yhden pelaajan vajaalla, Ruonala täydentää.