Otteluraportti: Hopsi avasi liigakauden suvereenisti

13.4.2024

Maailman pisin preseason saatiin lopultakin päätökseen. Vihreiden Jääkäreiden avausottelu pelattiin Jyväskylän Viitaniemessä tuulisissa olosuhteissa. 

Kausi alkoi valkopaitaisen vierasjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun ottelua oli pelattu ainoastaan 30 sekuntia. Kansallisen Liigan debyyttiä pelannut Fanni Sinivuori laukoi pallon noin 25 metristä vasempaan alakulmaan ohi Meeri Karjalaisen. Liigakauden ensimmäinen maali oli nähnyt päivänvalon.

Sinivuori oli lähellä iltapäivän toista täysosumaa 10 minuuttia myöhemmin, kun Peppi Kontturi laittoi loistavan pallon jyväskyläläisten boksiin. Tällä kertaa JyPK:n maalivahti Karjalainen onnistui torjumaan 16-vuotiaan debytantin matalan laukauksen. 

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue HPS onnistui useampaan otteeseen prässipelaamisellaan tekemään jyväskyläläisten pelinavaamisesta haastavaa. Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähteneet Vihreät Jääkärit pystyivät luomaan selvästi enemmän uhkaa kuin vihreäpaitainen kotijoukkue. 

Ottelu oli ehtinyt vanheta reilut puoli tuntia, kun HPS:n Sonja Hillberg pääsi laukomaan 20 metrin päästä. Veto näytti jo painuvan kohti oikeaa yläkulmaa, mutta kotijoukkueen Karjalainen venyi upeaan torjuntaan. Juuri ennen taukovihellystä kotijoukkueelle meinasi käydä niin sanotusti "klassiset", kun alaspäin tullut syöttö meinasi valua omaan maaliin, mutta maalivahti Karjalainen ehti pelastaa pallon maaliviivalta viime hetkellä. 

Sydämentykytysten saattelemana taukoa lähdettiin viettämään HPS:n maalin johtoasemassa.

Toisen puoliajan alussa HPS oli lähellä tuplata johtonsa, kun Anna-Stina Simonen pääsi virittelemmään laukausta kauempaa, mutta Karjalainen venytti jälleen upeaan torjuntaan.

HPS sai vapauttavan toisen maalin tunnin täyttyessä, kun hyvän prässipelaamisen myötä Oona Jääskeläinen vei pallon jyväskyläläisten boksissa ja laukoi vastustamattomasti ohi Karjalaisen.

Maalin myötä hallinta siirtyi yhä enemmän vierasjoukkueelle, mutta maalipaikkoja nähtiin hyvin harvakseltaan kumpaankaan päätyyn.  Hallintajakso tuotti tulosta 81. minuutilla, kun Hopsin toinen liigadebytantti Sofia Jahnukainen sai pallon haltuun JyPK:n boksissa ja tykitti oikeaan alakulmaan vieden HPS:n jo kolmen maalin karkumatkalle. 

Kolmannen maalin jälkeen ottelu muuttui loppuvihellyksen odotteluksi eikä mainitsemisen arvoisia tilanteita ottelun viimeisillä minuuteilla enää nähty, joten Vihreät Jääkärit avasivat kauden tyylikkäällä  kolmen maalin voitolla. 

"Hyvä voitto ja hyvä startti"

Jyväskylään heti avauskierroksella palannut HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala oli tyytyväinen omiensa otteeseen pelin jälkeen.

- Ekat pelit eivät ole kenelläkään helppoja, ja ilmassa oli varmasti ylimääräistä latausta ja jännitystä. Saatiin salama-alku otteluun Fannin maalin myötä, mikä helpotti meidän pelaamistamme. Ei ollut paras peli meiltä, mutta ottelu oli vahvasti meidän hallussamme molempiin suuntiin. Hyvä voitto ja hyvä startti, Ruonala kertoo.

Pääsarjadebyyteissään maalit tehneet Sinivuori ja Jahnukainen saivat syystäkin kehuja päävalmentajalta.

- Kova debyytti Fannilta, kun minuutissa laukoi pallon maalin ja pelasi muutenkin hyvän ottelun, kuten myös Jahnukainen. Tästä on hyvä jatkaa, Ruonala täydentää.


HPS:n seuraava ottelu
HPS - KuPS
la 20.4. klo 16.00
Jya Housing Areena
Liput ennakkoon myy Tiketti.