Veikkausliigakokemusta HPS Miesten valmennusryhmään: ”Saimme lisää työkaluja”

19.2.2020

Jaakko Nevanlinna liittyy HPS:n miesten edustusjoukkueen valmennusryhmään.

HPS:n miesten edustusjoukkueen valmennustiimi vahvistuu fysiikkavalmentaja Jaakko Nevanlinnalla. Joukkue valmistautuu parhaillaan tulevaan Kolmosen kauteen, ja Nevanlinna, 46, tuo erityisosaamista fyysiseen harjoitteluun. 

- Hyvät fiilikset. Valmentajat ovat vastaanottavaisia ja innoissaan. Silloin on kiva tehdä töitä. Haluan tuoda ammattimaisuutta ja työnteon kulttuuria joukkueeseen, Nevanlinna kertoo. 

HPS:n valmennusryhmään kuuluuvat tällä hetkellä päävalmentaja Janne Viljamaa, apuvalmentaja Joni Knuutinen sekä maalivahtivalmentaja Matti Mäntynen. Nevanlinna tuo jo ennestään vahvaan valmennustiimiin uudenlaista osaamista. 

- Saimme lisää työkaluja ennestään toimivaan valmennusryhmään. Jaska tuo ennen kaikkea osaamista ja kokemusta hyvin tärkeään fyysiseen harjoitteluun, päävalmentaja Viljamaa kehuu. 

- Uskon, että olemme todella hyvässä kunnossa kauden ajan ja säästymme turhilta loukkaantumisilta. Jaskan suosima fyysisen harjoittelun malli oli jo osittain käytössämme, mutta nyt sen toteuttaminen pystytään viemään aivan eri tasolle, apuvalmentaja Knuutinen säestää. 

Nevanlinnalta löytyy valmennuskokemusta maan terävimmältä huipulta. Hän kuului muun muassa Antti Muurisen valmennusryhmään HJK:ssa sekä Simo Valakarin tiimiin SJK:ssa. 

Hopsin yhdeksään suomenmestaruuteen Nevanlinna ei aivan yllä, mutta palkintokaapista löytyy Veikkausliigan mestaruudet SJK:sta ja HJK:sta. Nevanlinna työskentelee tällä hetkellä päätoimisesti Pohjois-Haagan yhteiskoulun liikunnanopettajana ja vastaa PHYK:n poikien jalkapallovalmennuksesta sekä laajemmin fyysisestä valmennuksesta. 

HPS on Nevanlinnalle uudenlainen haaste, johon hän tarttuu mielellään.

- Seura oli aidosti kiinnostunut minun palveluksistani ja he uskovat minun auttavan seuraa ja joukkuetta kehittymään. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

- Tämä on ensimmäinen alemman sarjatason pesti itselleni, ja se tuo oman haasteensa. Resurssit eivät ole samalla tasolla, mihin olen tottunut, mutta HPS:ssa on aito tekemisen meininki ja taustatiimistä huokuu innostuneisuus, Nevanlinna toteaa. 

HPS haluaa tukea pelaajiensa kehitystä kohti omaa maksimaalista huippuaan. Siihen Nevanlinna tuo erinomaisen lisän. Knuutinen korostaa, että Nevanlinnan osaaminen halutaan valjastaa nimenomaan pelaajien kehittämiseksi.

- Olen sitä mieltä, että etenkin tämän tason pelaajilla tulee olla merkitys saapua treeneihin joka kerta. Jaskan mukaantulo varmasti lisää sitä, Knuutinen tähdentää. 

Pelaajat saivat jo viime keskiviikkona maistiaisen Nevanlinnan kuntoharjoituksista. 

- Ensimmäisistä harjoituksista jäi erittäin positiivinen ensivaikutelma. Treeneissä oli hyvä pöhinä päällä, ja pelaajat näyttivät diggaavan, Viljamaa kertoo.  

Tervetuloa Vihreisiin Jääkäreihin Jaska!

Jaakko Nevanlinna aloittaa HPS Miesten fysiikkavalmentajana.
Jaakko Nevanlinna aloittaa HPS Miesten fysiikkavalmentajana.