Ponnistus/Kermaa - HPS/Jägers 1-5

10.5.2017

Voittokulku jatkui ja maalinteko taas tehokasta

Sään jumalat lupailivat rankkaa iltapuhdetta hyytävässä sateessa, mutta toisin kävi. Pelin ajaksi sää kirkastui kuin odottaen tulevaa Jääkärien loistoa.

Matsi alkoikin kuin lätkämaajoukkueen ensimmäiset erät vihreiden kohtalaisen täydellisellä dominoinnilla. Korkea prässi ahtaalla kentällä katkoi vastustajan hyökkäysten rakentelun alkuunsa. Ensimmäinen maali syntyikin jo aika pian vastustajan huolimattoman purun tippuessa Tuomas T:lle, jonka millintarkka roikkupallo löysi tiensä maalin perukoille. 1-0 ja hymyileviä jääkäreitä kenttä täynnä.

Tästä joukkueen peli vapautui lopullisesti ja pian nähtiinkin jo toinen maali, kun Huovis tuttuun tyyliinsä piti vastustajan puolustajat loitolla saamastaan korkeasta pallosta, kääntyi vetopaikkaan ja tykitti pallon vastustamattomasti ylänurkkaan. Maalinteko on onnistunut viime kauteen verrattuna loistavalla tehokkuusprosentilla ja samaa nähtiin eilenkin, kun kolmannen maalin viimeisteli tyylikkäästi Heikki E. päästyään laidasta läpi. Hieno ja tarkka laukaus takanurkkaan ja peli jo 3-0. Tässä vaiheessa voitto näytti väistämättömältä, kun pitkin ottelua myös puolustus oli pitänyt vähäiset vastustajan hyökkäysyritykset tiukasti kurissa.

Tästähän sopi sitten henkseleitä paukutella ja antaa vastustajan tulla peliin mukaan kohti ensimmäisen puoliajan loppua. Koko joukkue hidasti pelin vauhdin vastustajan tasolle ja syötötkin alettiin antaa vähän sinne päin. No mikäs siinä, täytyyhän näissä pientä jännitystä luoda.

Ilmeet sitten alkoivat kuitenkin hieman kiristyä kun yhtäkkiä vastustaja pääsi luomaan vaarallisiakin paikkoja omalle maalille, jotka toki Tapsa viimeisenä lenkkinä yleensä pääsi korjaamaan talteen. Viimeisessä hyökkäyksessä ennen puoliaikavihellystä vastustaja kuitenkin pääsi yllättäen rokottamaan, kun hyökkääjän epäonnistunut veto muuttui loistavaksi syötöksi ja kaveri pääsi viimeistelemään käytännössä tyhjään maaliin. Saman tien tuomari vihelsikin puoliajan päättyneeksi ja käytiin ihmettelemään mitä juuri oli tapahtunut.

Toisen puoliajan alku lupaili vielä hieman samanlaista kyytiä kuin ensimmäisen loppukin: hermostuneita syöttöjä joita vastustaja pääsi katkomaan, pientä varomista kamppailutilanteissa ja huonohkoa kommunikointia pelaajien välillä. Puolustus jätettiin hieman pulaan.

Tästä ei kuitenkaan turhia hermostuttu, vaan pyrittiin saamaan oma peli taas käyntiin ja huono vaihe jäikin aika lyhyeksi. Kulmia saatiin roppakaupalla, joista yksi Lauri L:n antamana tippui kauniisti suoraan vapaana olleen Sasun päähän, mistä tyylikäs pusku alanurkkaan ja ote pelistä takaisin omille. Ottelun jälkimmäinen osa meni enemmän tai vähemmän Jägersien otteessa, vaikka vastustaja välillä pääsikin hyökkäyskolmannekselle ja rankkarialueellekin palloa pomputtelemaan.

5-1 voiton sinetöi kaunis kuvio, jossa pallo keskikentältä Juholle, joka pienellä chipillä jatkoi sen Sasulle kuudentoista alueen sisälle, ja nopea mutta rauhallinen sijoitus lipui alanurkkaan voimattoman veskarin ohitse.

Hieno ottelu pienistä kauneusvirheistä huolimatta ja hieno kauden alku takana. Varmasti vaikeimpia vastustajia ei ole vielä kohdattu, mutta tästä on hyvä jatkaa. Hyvä Jägers!

Maalit:

Tuomas Tuuli 1 
Antti Huovila 1 
Heikki Emaus 1 
Sasu Halme 2

Tähdet mielivaltaisesti jaettuna:

*** Antti Laine - tiukkaa asennetta kamppailutilanteissa ja rauhallista pelinavaamista omille

** Sasu - maalit puhuvat puolestaan

* Heikki E - oli se sen verran nätti sijoitus takanurkkaan