HPS/Jägers - FC FC 1-1 (1-1)

16.5.2017

Tasapeli sarjakakkosta vastaan - kärkipaikka säilyi

Jägersit saivat vieraikseen FC FC:n Kutosen neljännen lohkon kärkikamppailussa. Pimenevässä illassa kohtasivat kaksi kautensa tappiotta aloittanutta joukkuetta: Jääkärit olivat voittaneet kaikki kolme ensimmäistä otteluaan, FC FC:llä oli vyöllään kahden voiton lisäksi yksi tasapeli.

Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella HPS ei lähtenyt otteluun täydellä kokoonpanolla. Joukosta puuttuivat muun muassa alakerran keskustan härät (Henkka Ö ja Lauri Te), hyökkäyksen painiosasto (Simo, Lauri I, Kimmo ja Antti H) sekä hyvin kauden aloittaneet jokapaikanhöylät (Anttu, Tuomas I, Juho ja Timo G).

Poissaoloista huolimatta jalkeilla oli vahva ryhmä. Matti oli palannut tolppien väliin. Puolustukseen tulleet Timo Tu, Osku ja Antoni pelasivat kaikki kelpo ottelun. Keskikentän kolmikko (Lauri L, Timo Ta ja Tuomas T) oli jälleen Vihreiden kantava voima. Hyökkäyspään poisjäännit paikattiin nostamalla alkukaudesta enemmän keskikentällä luutineet Lauri Ta sekä Sami kärkeen maaliruisku Sasun rinnalle. Edellä mainittujen lisäksi puolustuksessa pelasivat Lassi, Antti L ja Jarkko sekä keskikentän laidoilla Sakke, Joni ja Heikki. Vihreästä joukkueesta joka ikinen täytti oman ruutunsa.

Alku oli lupaava. Jägersit pitivät palloa ja loivat vaarallisen oloisia hyökkäyksiä. Kun noin viisi minuuttia oli kellossa, Lauri Ta pääsi kokeilemaan vapaapotkua kahdestakymmenestä metristä. Erinomainen laukaus upposi voimattoman maalivahdin ohitse vasempaan ylänurkkaan. Peli oli 1-0 ja kaikki näytti hyvältä.

Ensimmäinen vartti meni HPS:n komennossa. Puoliajan edetessä ote alkoi lipsua enenevissä määrin vastustajalle. Jägersit sortuivat helppoihin pallonmenetyksiin, pehmeyteen kaksinkamppailutilanteissa sekä suoranaisiin harhasyöttöihin. Kuten niin usein, FC FC rokotti Vihreitä lepsuilusta. Vasemman laidan keskitys yllätti hieman hapuilevan Matin. Irtopallo jäi pomppimaan vitosen sisälle, jossa punamusta vastustaja oli ensimmäisenä. Peli oli 1-1.

Ensimmäisen puoliajan loppu pelattiin sekavissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei luonut vaarallisia tilanteita Samin hyvää kaukovetoa lukuun ottamatta. Jägersien pelinrakentelu ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Pallo hieman poltti jaloissa ja syöttöpeli ontui. Pelin painopiste oli keskikentällä eikä suuria hienouksia ollut yleisölle tarjolla.

Koko toinen puoliaika oli hyvin samanlaista vääntöä kuin ensimmäisen loppu. Kummankin joukkueen maalipaikat olivat harvassa. Lauri Ta pääsi näyttämään maagista vapariosaamistaan melkein identtisestä paikasta kuin ensimmäisessä maalissa. Tällä kertaa ei päästy tolppaa lähemmäksi. FC FC:llä oli pari vaarallista hyökkäystä ja loppua kohden ote siirtyi yhä enemmän vierasjoukkueelle. Vartti ennen loppuvihellystä Matti kauhaisi todellisen paraatipelastuksen lähietäisyydeltä tulleeseen puskuun. Muuten edettiin pitkälti keskikentällä painiessa pelin äityessä ajoittain melko fyysiseksi. Myös pientä sanaharkkaa ja ajoittaista turhautumista oli havaittavissa. Sikailuihin ei kuitenkaan sorruttu puolin tai toisin, vaan ottelu eteni pääosin hyvässä hengessä.

Loppuvihellys tuntui suorastaan helpottavalta. Vihreät olivat kohtalaisen tyytyväisiä pisteeseen. Enempää ei olisi tällä kertaa ansaittukaan. Jääkäreillä ei ollut paras ilta. Osasyynä saattoi olla vakuuttavan alkukauden tuoma hyvänolontunne sekä lukuisat poissaolot. Suurin syy hankaluuksin oli kuitenkin illan vastustaja, joka oli selkeästi kovin tähän asti kohdatuista joukkueista. FC FC oli fyysinen ja vahva nippu, joka ei aristellut kaksinkamppailuissa. Joukkueessa oli riittävästi taitoa eikä selkeitä heikkoja lenkkejä löytynyt. Illan pelitapa, jossa hienot syöttökombinaatiot saivat väistyä ilmassa käytyjen kaksinkamppailujen tieltä, tuntui sopivan heille.

Ottelun tuomari kehui pelin jälkeen molempien joukkueiden taisteluhenkeä sekä pelin tasoa. Hänestä peli olisi hyvin voinut olla vitosdivaria. Sinne nousu on myös Jägersien tavoite ja täysin saavutettavissa – ensimmäisestä pistemenetyksestä huolimatta.

Maalit:

Lauri Ta

Tähdet:

*** Lauri Ta – teki maalin ja oli hyökkäyspäässä vaarallisin 
** Osku – virheetöntä peliä puolustuksessa 
* Timo Tu – varma alakerrassa