VALTTI / ALL STARS - HPS / JÄGERS 2-1

4.6.2017

HPS maakuntamatkalla - ensimmäinen tappio, kärkipaikan menetys

Parin tasurin jälkeen Jägers matkusti kauas itään kohtaamaan Valtti / All Starsin ottelussa, jota saattoi melkein lohkon kärkikamppailuksi kutsua.

Hyvän kauden aloituksen jälkeen joukkue on hieman hermostunut kehnohkojen vastustajien kustannuksella hankitusta ennakkosuosikin roolista ja se tuntui näkyvän tämänkin kauniin sunnuntain ottelussa.

Ottelu kuitenkin alkoi tasaväkisenä. Hiljalleen HPS sai siitä jopa otettakin, mikä lopulta realisoitui hyvän syöttökuvion päätteeksi Simon eleettömän tyylikkääseen läpijuoksuun, veskarin ohitukseen ja sijoitukseen tyhjään takanurkkaan. Paljon ollaan keskikentän käyttämisestä puhuttu, ja tässä se nähtiin tehokkaimmillaan: Lassilta laidasta syöttö Timo Ta:lle keskelle, jolta tarkka ja oikein ajoitettu syöttö Simon vapauttamiseksi. 1-0. Simppeli mutta tehokas kuvio, kun vastustajan puolustuslinja oli korkealla ja Simo haki juoksupaikkaa sopivalla hetkellä.

Maalin jälkeen HPS jatkoi painostustaan ja hyviä hetkiä oli monta. Paras paikka ilmaantui Antulle, joka pääsi latailemaan viidestä metristä, mutta ikävä kyllä veskari osui juuri oikeaan kohtaan ja liimasi vedon tiukasti syliinsä. Näytti kuitenkin siltä, että peli oli hyvin hallinnassa ja maali roikkui ilmassa. Simokin pääsi ohittamaan veskarin toistamiseen, harmillisesti pallo sillä kertaa kuitenkin sivuverkossa. Kentän laidalla tuntui, että toinen maali pikapuoleen on avain pelin rauhoittamiseen ja voittoon.

Vaan niinpä siinä sitten kävi, että vastustaja pääsi kuin pääsikin vähistä paikoistaan pallon maaliin iskemään. Puoliajalle mentiin 1-1-tilanteessa.

Jostain syystä HPS/Jägersilla alkaa hieman jännitys nousta kun huomataan että vastustaja on vielä mukana pelissä. Ekalla puoliajalla tämä ei vielä näyttänyt pahalta, mutta toka puoliaika olikin sitten hieman eri näköistä. Syötöt napsahtelivat oman kaverin sijaan vastustajan jalkaan, rikottiin jatkuvasti vaparin arvoisesti omalla hyökkäysalueella ja keskikentällä ja ykköspalloihin meno oli aikamoisen haparoivaa ja kakkospallot menivätkin useimmiten vastustajalle. Tsemppiä kuitenkin oli, ja vastustajan 2-1-voittomaali oli huonoa tuuria, toki omaan merkkausvirheeseen yhdistettynä. Parin pelaajan pään kautta maaliverkkoihin ja uutta tuulta vastustajan ala-astetasoiseen huuteluun kentän laidalla ja kuulemma vähän kentälläkin.

Lassi ja sivustahuutaja (joukkueen palaute tästä huomioitu) Lauri Ta juonivat salakähmäisesti erikoiskuviota jossa Huovis ja Ilolan Lauri heitettiin lihalaivaksi purjehtimaan palloa kohti maalia ja pari kertaa tämä meinasikin tuottaa tulosta. Yhdessä näistä Huovis syötti Ilolan läpijuoksuun, mutta kaksi puolustajaa muutti lihalaivan nakkisämpyläksi juuri ratkaisevalla hetkellä. Kun Iltsi olisi saanut kontaktin puoli metriä lähempänä rankkarialuetta, olisi tuosta tuomittu varmasti rankkari, mutta tällä kertaa oltiin alueen ulkopuolella. Maali meinattiin siitäkin seuranneesta vaparista saada, kun Huovis sai vielä jalkaa väliin Lauri Lindbohmin kimpoilevaan maanuoliaiseen. Veska oli kuitenkin hereillä ja vaikka hopsilaiset kovasti protestoivatkin, tuomari ei nähnyt pallon ylittäneen maaliviivaa ja taistelu jatkui. Maaliin asti palloa ei enää saatu. Matti piti oman pään lopussa puhtaana parillakin tuplaseivillä ja toiseen päähän ei enää saatu tarpeeksi tehokkaita hyökkäyksiä aikaiseksi.

Lopputulema on nähdäkseni tämä: Jägerseillä ei ole mitään hätää, mutta hieman nyt hermoillaan turhista ja ihmetellään sarjatilannetta. Taulukkoa on aivan turhaa tuijotella tässä vaiheessa kautta, tärkeintä olisi nauttia siitä mitä kentällä tehdään ja ottaa rauhassa tilanteessa kuin tilanteessa. Puhetta on oman tason alle pelaamisesta ja vaikka mistä, mutta sellaista se jalkapallo välillä on. Allekirjoittanutkin myötäelää kentän laidalla kovaäänisesti, mutta ei sen pidä tarkoittaa turhaan painetta kenellekään. Kaikki tekevät parhaansa kentällä ja joukkueen tilanne ja kokonaiskuva on positiivinen. Samanlainen vaihe nähtiin viime kaudella, ja sen jälkeen noustiin taistelemaan sarjanoususta puhtaalla pelillä loppukaudesta. Jäitä siis hattuun ja kaikkiin kohtiin mihin särkee kuten Laurin kyynärpäähän, ja ilolla eteenpäin!

Tästä pelistä on hankala jakaa tähtiä kun kukaan kentällä ei varsinaisesti erottunut joukosta, mutta yritetään vaikka näin:

*** Simo - kaunis maali ja pari muutakin hyvää tilanteen hakua ja aktiivisuutta hyökkäyspäässä

** Lauri Ilola - vaarallinen vastustajalle sekä omassa puolustuspäässä että lopussa myös hyökkäyksessä, vaikka se kirkkain kruunu jäikin tällä kertaa puuttumaan

* Matti - lopussa antoi Hopsille vielä avaimet tasuriin tekemällä pari oivallista torjuntakombinaatiota

Maali: Simo