Jägersien kevätkauden loppupuolisko katkeraa kalkkia

24.7.2017

Voitokkaan alun jälkeen HPS/Jägersien tehot katosivat ja tuloksena oli sarja maalin tappioita, jotka romahduttivat sarjasijoituksen. Vain täydellinen syyskausi voi vielä nostaa nousukamppailuun.

Jägers aloitti kauden loistokkaasti. Tämän jälkeen kevätkausi jatkui tiukoilla tasapeleillä, jotka jo uumoilivat vaikeuksia murtaa tiukkoja sumppupuolustuksia ja käyttää paikkoja hyväksi. Ensimmäisestä häviöstä (Valtti/All Stars - HPS/Jägers 2-1) alkoi lukko, joka aiempaa laadukkaampien vastustajien ja pienten marginaalien kautta muodostui neljän ottelun tappioputkeksi.

Ensin Strikers/Bertil voitti vahvana erikoistilannejoukkueena 3-2, ratkaisumaalin syntyessä kulmasta juuri kun Jääkärit olivat niskan päällä ja kääntäneet pelin. Sitten FC Kobane otti kaiken irti Jägersien kauden ainoasta hiekkapelistä tekemällä läpiajosta 1-0 ja kun omat tehot katosivat tyystin hiekka-alustalla, se riitti. Lopulta Käpylä/Maanantai voitti omalla kotikentällämme 1-0 räkämaalilla. Jägers ei saanut hyvistä paikoista huolimatta palloa millään maaliin.

Jok'ikinen tappio olisi ollut vältettävissä ja tasapelit käännettävissä voitoiksi. Se antaakin uskoa vielä syksyyn, sillä jokainen vastus on kaadettavissa. Paljon pitää kuitenkin tapahtua omassa hyökkäyspelissä, sillä puolustus on hoitanut sarjatason huomioiden oman leiviskänsä hyvin. Avaimet parempiin tehoihin ja sitä kautta 0-1 -pelien kääntämiseen 2-1 -voitoiksi voisivat löytyä siitä, että rakennettaisiin maltillisemmin keskikentän kautta ja annettaisiin mahdolliset ratkaisevat syötöt lähempänä maalia, jolloin myös useampi pelaaja olisi ehtinyt hyökkäykseen mukaan. Sitten pitää vielä naulata ne yksinläpipaikat ja boksin läheltä vedetyt vedot vähintään maalia kohti ja mieluiten vielä veskankin ohi.

Kiitämme kannattajiamme ja seuraajiamme ja pahoittelemme pienestä alakuloisuudesta johtuvaa repsahdusta raportoinnissa. On niin paljon mukavampi kirjoittaa, kun peli sujuu ja nousujuna puksuttaa raiteillaan. Viime kaudellakin peli kääntyi parempaan syyskaudella, joka taisi sujua tappioitta; pyritään siihen nytkin, jotta kaudesta jää vähintään hyvä maku suuhun, ellei nousupiljettiä kouraan lyötäisikään.

Jägersien kausi jatkuu pe 4.8 klo 18.00 Talin hallissa, jossa kohdataan vaivihkaa kärjen tuntumaan kivennyt HePuLi. Omalla kotikentällä pelit 15.8 klo 20.15 sekä 21.9 klo 20.15. Tervetuloa katsomoon!