MIEHET / EDUSTUS

Miesten edustusjoukkue kevät 2019

HPS EDUSTUS UUTEEN KAUTEEN MIELENKIINTOISILLA MUUTOKSILLA

 

Valmennukseen lisää ammattitaitoa seuran sisältä

Edarin valmennuksesta vastaa toista kautta peräkkäin Janne Viljamaa ja mukaan liittyy seuran pitkäaikainen valmennuspäällikkö Joni Knuutinen. 

Joni liittyy mukaan hyvää työtä tehneen Ramiron tilalle, joka hyppäsi uusiin haasteisiin VJS:n suuntaan. Ramiro jatkaa kuitenkin HPS:ssa junioripuolella P07:ssa ja P08ssa.  Edarissa Jonin tarkoituksena on Jannen kanssa syventää viime kaudella aloitettua HPS-pelitavan opettamista edustusjoukkueelle. Joni hyppääkin edariin varovaisen toiveikkaana:

”Otan edustusjoukkueen valmentajan pestin ilman muuta suurella mielenkiinnolla vastaan. Luulen tunnistavani kolmosdivarin pelaajien asettamat haasteet, mutta myös mahdollisuudet. Moni kokeneemmista pelaajista on minulle tuttu omilta pelivuosiltani sekä nuorempaa kaartia olen päässyt seuraamaan läheltä sekä itse valmentamaan menneinä vuosina, joten en joudu hyppäämään kovinkaan vieraaseen junaan. Meille on kypsymässä -01 ikäluokasta liuta potentiaalisia pelimiehiä, joita ajamme sisään sekä edarin että kakkosjoukkueen puolella. Työni puolesta olen luonnollisesti seurannut edarin otteita läheltä jo vuosia ja tuonut myös viime kauden aikana Ramiron ja Jannen kautta HPS:n ajatuksia pelaamiseen.” 

Tavoitteeni on luoda pelaajille merkitys tulla jokaiseen harjoitukseen sitoutuneena niin joulu- kuin huhtikuussa. Ajatukseni on saada pelaajat jatkuvasti ymmärtämään, miksi harjoittelemme niin kuin harjoittelemme. Harjoittelun on aina palveltava peliä ja pelaajilla on oltava yksityiskohtaiset askelmerkit mahdollisimman moneen pelintilanteeseen pelin eri vaiheissa. Vasta kun pelaaja tietää mitä häneltä odotetaan omalla pelipaikallaan pelin eri vaiheissa, pystyy hän suoriutumaan koko joukkueen hyväksi. ” Tiedän, että meillä tulee olemaan nuori joukkue kovassa lohkossa, mutta uskon hyvään tulokseen jo tulevalla kaudella. ”