Suomen Cup 1.kierros EIF - HPS 1-5

9.4.2017


Naiset aloittivat Cup urakkansa Tammisaaren keskuskentällä EIF:n vieraana. Naiset onnistuivat kaatamaan kotijoukkueen selvin numeroin 1-5 ja näin ollen jatkavat Suomen Cupin toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan tulee NJS - PK-35 Vantaa -otteluparin voittaja. Viime kaudella juuri PK-35 Vantaa tiputti Naiset ulos Cupista ja lopulta vei koko Cupin nimiinsä.

 

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta vaikeaa eikä kumpikaan joukkue meinannut saada syöttöjään perille. Pelin edetessä HPS alkoi saada pallonhallintaa itselleen, mutta ei pystynyt halutulla tavalla hallitsemaan ottelua. HPS:n syötöt ja ratkaisut olivat liian hitaita ja kotijoukkue pysyi hyvin pelissä mukana. Hyökkäyspäässä HPS onnistui kuitenkin kolmesti jo ensimmäisellä puoliajalla, kun maalihanat vieraille avasi Piipa Kämppi, joka sai loistavan syötön Lois Edvardssonilta ja viimeisteli vieraiden johdoksi 0-1. Sama pelaaja viimeisteli myös HPS:n toisen osuman Eevi Holopaisen syötöstä, tehden jo ottelun toisen osumansa. Ensimmäisellä puoliajalla HPS osuu vielä kertaalleen, kun Ella Andberg päästää vieraat tauolle 0-3 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle lähdettäessä HPS tekee kaikki kolme vaihtoaan, ollessaan 3-0 johdossa. Ensimmäisen jakson pallolliset ongelmat jatkuivat toisella jaksollakin eikä vieraat saaneet itsestään irti kaikkein parastaan. Toisella jaksolla HPS:llä oli suuria ongelmia pelinavaamisessa ja syötöt menivät jatkuvasti vastustajalle. Vieraat onnistuivat kuitenkin jälleen maaliteossa muutaman paikan aiemmin jo hukanneena, kun toiselle puoliajalle Ella Andbergin tilalla vaihdettu Ronja Välikangas onnistuu maalinteossa ja lukemat taululla ovat 0-4. Kotijoukkueellekin tarjoutui muutama maalintekopaikka HPS:n virheistä ja EIF onnistuikin maalinteossa toisen jakson puolivälissä, tehden lukemiksi nyt 1-4. HPS kuitenkin kuittaa melko nopeasti tilanteen, kun Piipa Kämppi riistää pallon EIF puolustajalta EIF:n päätyrajan tuntumassa ja laukoo HPS:n 1-5 johtoon. Osuma oli Kämpin kolmas tässä ottelussa.

Kun enempää osumia ei ottelussa enää nähdä, etenee vierasjoukkue HPS selvin numeroin 1-5 Suomen Cupin toiselle kierrokselle.

 

Päävalmentaja Jari Antolan kommentit ottelu  jälkeen:

"Rutiinisuoritus oli riittävä tämän päivän pelin voittamiseksi. Huolellisuutta ja tarkkuutta olisimme silti kaivanneet omaan tekemiseemme enemmän. Fokuksen puuttuessa teimme liian paljon helppoja virheitä. Kaikki kunnia kuitenkin kotijoukkue EIF:lle, joka jaksoi taistella loppuun asti".

 

HPS kokoonpano:

6Andberg Ella  ------> Ronja Välikangas
7Holopainen Eevi
10Edvardsson Lois
11Janatuinen Janette
12Kämppi Piipa
16Tommiska Marja-Reetta (Kapt)
21Mäki-Ullakko Erica    ------> Erika Strand
22Antola Oona
27Kankaanpää Suvi
33Hakala Sini ----------> Aino Turtiainen
46Järvinen Sara