Naisten Ykkönen HPS - TuWe 5-1

6.5.2017Naiset jatkoivat voittojen tiellä kotikentällään Heeroksella

HPS Naiset jatkoivat voittojen tiellä, kun se kaatoi kotikentällään TuWe:n lukemin 5-1. 

Aurinkoiselle Heeros Areenalle oli saapunut seuraamaan Naisten Edustuksen ottelua hieman vajaa 100 katsojaa. Ottelu lähti käyntiin tasaisesti, joukkueiden käynnistäessään moottoreitaan  ensimmäiset minuutit. Melko nopeasti kuitenkin kotijoukkue sai jo luotua pientä painetta vastustajan maalille. Ensimmäinen maalintekotilanne syntyi kotijoukkueelle, kun hyökkääjä Ella Andberg haastoi TuWe:n puolustajan ja pääsi hienon harhautuksen avulla puolustajastaan ohi ja laukomaan, mutta ylärima pelasti TuWe:n takaiskulta. Andberg näytti heti ottelun alusta alkaen olevansa hyvällä pelipäällä ja että TuWe:n puolustuksella tulisi pitkä iltapuhde pitää hyökkääjä aisoissa.

HPS oli ollut melko tehokas aiemmissa otteluissaan erikoistilanteissa ja sama tahti jatkui tänäänkin. Kun ottelua oli kulunut 32 minuuttia, puolustajana pelannut Ida Raustola pääsi laukomaan noin 20 metristä vapaapotkun jälkitilanteesta kotijoukkueen 1-0 johtoon. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi entistä enemmän kotijoukkueelle, mutta ensimmäisellä puoliajalla HPS ei pystynyt tekemään enempää maaleja.

Toisella jaksolla HPS lähti parantamaan omaa pelaamistaan ja ottamaan entistä tukevamman otteen pelinhallinnasta. Kotijoukkue pääsi nyt ensimmäistä jaksoa paremmin vieraiden kenttäpuoliskolle. Kun toista jaksoa oli kulunut vain seitsemän minuuttia, niin Alina Kososen kulmapotkusta hyökkääjä Lois Edvardsson pääsi etutolpan edestä puskemaan HPS 2-0 johtoon ja lisää oli tulossa.  Kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Eevi Holopainen riisti pallon keskialueella ja TuWe joutui rikkomaan häntä. Alina Kosunen antoi vapaapotkun vasemmalta puolelta vieraiden kuudentoista alueen sisään, josta Ella Andberg laukoi ensimmäisestä kosketuksesta siirtäen HPS:n 3-0 johtoon.

Tämän jälkeen loppu peli olikin kotijoukkue HPS:n  täydellistä hallintaa ja kotijoukkue pystyi rakentamaan useita vaarallisia hyökkäyksiä. Ensiksi  Ella Andberg laittoi vipuun TUWe:n puolustajat ja pääsi laukomaan läheltä maalia, mutta laukaus kohdistui keskelle ja TuWe:n maalivahti torjui yrityksen. Tämän jälkeen Alina Kosunen pääsi laukomaan noin 25 metristä laukauksen suuntautuessa hieman yli maalin. Heti perään Kosunen pääsi jälleen yrittämään maalintekoa, mutta laukaus osui ylärimaan. Kun ei itsellä mene sisään, niin parempi syöttää kaverille. Kosunen murtautui TUWe:n puolutuksen välistä ja yritti nostaa pallon ohi TuWe:n maalivahdin. Ensimmäisen yrityksen maalivahti onnistui torjumaan, mutta Kosunen pääsi torjunnasta uudestaan palloon ja syötti Ronja Välikankaalle kuudentoista sisään, josta Välikangas sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan. Lukemat jo 4-0 HPS:lle.

HPS tekee 70-80 minuuttien välillä kolme pelaajavaihtoa. Vaihdosta tulleet pelaaja onnistuivat nopeasti tulemaan mukaan peliin ja pystyivät pitämään kotijoukkueen pelintempon korkeana. HPS pyrki pitämään oman maalinsa puhtaana, mutta vieraat onnistuvat 86:n minuutin kohdalla kulmapotkusta kaventamaan lukemat 4-1. Heti perään kotijoukkue HPS kuitenkin kuittasi maalin, kun puolustaja Anni Varjonen syötti vaihdosta juuri tulleelle hyökkääjä Piipa Kämpille pallon juoksuun ja Kämppi haastoi laidasta  päästen leikkaamaan keskelle ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. 

Näihin lukemiin päättyy myös ottelu, joten HPS voittaa toisen peräkkäisen ottelunsa Naisten Ykkösessä vahvalla esityksellä. Kotijoukkueesta palkitaan ottelun parhaaksi pelaajaksi hyökkääjä Ella Andberg, joka oli ottelussa lähes pitelemätön.

Seuraavalla kierroksella Heerokselle saapuu vieraita Vantaalta, kun TIPS saapuu haastamaan HPS:n Naisten Ykkösessä.