Naisten Ykkönen TPV - HPS 3-3

13.5.2018


Naiset joutivat pettymään pisteeseen Tampereella.

Edustus joutui tyytymään tasapeliin Tampereella.

Naisten Edustus joutui pettymään Tampereella, kun se sai mukaansa vain pisteen TPV:ltä. Ottelun alku oli hienoista TPV:n hallintaa ensimmäiset minuutit, mutta maalipaikoille se ei kuitenkaan päässyt. Heti alun jälkeen vierasjoukkue HPS sai oman pelinsä rullaamaan ja se otti pelinhallinnan itselleen.

Vieraiden ensimmäinen paikka syntyi 14.minuutilla, kun Emilia Ukkonen pääsi hyvän hyökkäyksen päätteeksi laukomaan, mutta laukaus meni tolppaa hipoen ohi. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Hanna Onufriew syötettiin läpi puolustuslinjasta, mutta viimeistely vain millejä ohi vasemmasta alakulmasta.

18.minuutilla vieraat siirtyvät 0-1 johtoon, kun Piipa Kämppi sai syötön Ella Andbergilta ja viimeisteli varmasti vieraiden ensimmäisen osuman. Vain pari minuuttia myöhemmin Hanna Onufriew pelasi loistavasti yhteen Kämpin kanssa, ja Emilia Ukkonen pääsi laukomaan vieraat 0-2 johtoon.

HPS jatkoi vahvaa hallintaansa ja paikkoja syntyi toistuvasti. Kotijoukkue ei ollut saanut yhtään tilannetta vieraiden maalille, kunnes 35.minuutilla TPV:ltä Aino Rasinen pääsi keskityksestä laukomaan TPV:lle kavennusosuman. Tilanne 1-2.

HPS jatkoi vahvaa otettaan pelistä ja kuittasi vain minuutti TPV:n kavennuksesta, kun jälleen Andberg toimi syöttäjänä ja Kämppi pääsi laukomaan HPS:n 1-3 johtoon.  Tämän jälkeen HPS:llä oli useampi mahdollisuus tehdä lisäosumia, ensiksi Anna Eld pääsi laukomaan, mutta laukaus suuntautui yli maalin ja juuri ennen ensimmäisen jakson loppumista, Minna Pelkonen pääsi pallon riistoon ja pallo toimitettiin  Ukkoselle, joka pääsi tempokuljetuksella haastamaan TPV:n puolustuslinjaa. Ukkonen syötti Kämpille, joka pääsi laukomaan, mutta TPV:n maalivahti onnistui torjumaan yrityksen.

Ensimmäinen jakso oli lähes täydellistä vieraiden hallintaa ja maalipaikat menivät 9-2 HPS:lle.

Toisen jakson alku lupaili hyvää, kun HPS pääsi jälleen maalintekopaikalle. Anni Varjonen syötti Hanna Onufriewille, jonka laukaus meni yli TPV:n maalin. 48.minuutilla Ukkonen pääsi läpiajoon, mutta TPV:n maalivahti torjui yrityksen hyvällä vastaantulollaan.  Ja heti muutama minuutti tämän jälkeen Ella Andberg onnistui pääsemään kahdesta puolustajasta ohi ja laukoi, mutta harmillisesti laukaus painui oikean takakulman ohitse.

TPV päästettiin harmillisesti peliin mukaan, ja se onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 2-3, kun keskityksestä pallo jäi HPS:n maalin edustalle, josta TPV:n Rosa-Maria Siren pääsi tuikkaamaan kavennus osuman. Tilanteessa HPS:n maalivahti Ida-Sofia Helppikangas loukkaantui ja jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Maaliin asteli rohkeasti HPS:n puolustaja Kiia Kaljunen.

Kavennuksen jälkeen TPV:llä oli 15 minuutin hallintajakso, jolloin vieraat eivät saaneet haluamaansa otetta ottelusta. TPV onnistui nousemaan tasoihin Aino Rasisen upealla laukaukselle, johon maalin vaihdetulla Kaljusella ollut mitään mahdollisuutta torjua laukausta. Hieno maali TPV:ltä.

Lopussa vierailla oli vielä muutama paikka tehdä voittomaali, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu, joten pisteet jaettiin Pyynikissä.

Valmennuksen kommentit ottelun jälkeen:

”Harmittava tulos. Meillä oli ensimmäiselle jaksolla sekä myös toisella riittävästi maalintekotilanteita, joista olisimme voineet tehdä lisämaaleja. Emme kuitenkaan onnistuneet näissä ja vastustaja puolestaan onnistui hyvällä prosentilla paikoistaan.

”Ensimmäisella jaksolla meidän olisi pitänyt tappaa peli muutamalla lisäosumalla, jolloin kotijoukkueen kiri ei luultavasti olisi riittänyt ottamaan meitä enää kiinni. Hallitsemme peliä täysin ja onnistuimme melko hyvin pelissämme.Toisella jaksolla päästimme harmillisesti TPV:n mukaan peliin”.

”Jalkapallo on ihmeellinen peli. TPV sai hurmion hetkellisesti päälle toisella jaksolla, jonka myötä he taistelivat pisteen itselleen. Me lähdimme hakemaan kolmea pistettä, joten tulokseen ei voi olla täysin tyytyväinen. Seuraavaksi vastassa on sarjakärki RoPS. Käännämme katseet jo tulevan lauantain RoPS-otteluun, jolloin olemme varmasti entistä nälkäisempiä”.

 

Naisten Ykkönen

TPV - HPS 3-3

Maalit:

HPS: Piipa Kämppi x2, Emilia Ukkonen
TPV: Aino Rasinen x2, Rosa-Maria Siren