Naisten Ykkönen FC Sport-j - HPS 2-2

27.5.2018


Naiset joutuivat tyytymään pisteeseen Vaasassa.

HPS Naisten Edustus joutui tänään tyytymään pisteeseen Vaasassa FC Sportin vieraana.

Naiset matkustivat tänään varhain aamusta Vaasaan, jossa vastaan asettui sarjanousija FC Sport-J. Kotijoukkue puolusti tiiviisti ja hyvin, eikä vieraat päässeet tänään haluamallaan tavalla pyörittämään peliä. 

Pelin alusta alkaen vieraat hallitsivat peliä ja palloa, mutta kolmeen pisteeseen se ei tänään riittänyt. HPS pyrki pitämään pallon liikkeellä ja liikuttamaan Sportin ryhmitystä, jotta tiloja syntyisi. Ensimmäisellä jaksolla HPS onnistui muutamia kertoja saamaan pelattu ohi Sportin puolustusinjan, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu.

Kotijoukkue Sport avasi ottelun maalitilastot 22.minuutilla, kun Sandra Lind onnistui keskityksestä puskemaan pallon ohi HPS-maalivahti Sara Järvisen vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon. HPS tuli tasoihin nopeasti, kun HPS:n Alina Kosunen syötettiin läpi vain viisi minuuttia  kotijoukkueen osumasta ja Kosunen viimeisteli varmasti pallon ohi Sportin maalivahdin. 

Toisella jaksolle HPS pyrki parantamaan peliään ja saamaan nopeammaksi oman pallonhallintansa. HPS siirtyikin johtoon Ella Andbergin osumalla 65.minuutilla, mutta Sport nousi tasoihin 74.minuutilla, kun HPS ei onnistunut purkamaan palloa pois omalta rangaistusalueeltaan ja Tiialeena Hakala onnistui nostamaan pallon yli HPS:n maalivahdin tuoden Sportin takaisin peliin.

Pelin lopussa HPS:llä oli vielä muutama paikka nousta voittoon, mutta viimeistelyssä se ei onnistunut tarvittavan kliinisesti, joten pisteet jaettiin joukkueiden kesken.

HPS:n valmennuksen kommentit:

" Tänään emme onnistuneet omassa pelissämmä tarvittavan hyvin emmekä olleet parhaimmillamme. Hallitsimme peliä läpi ottelun, mutta emme onnistuneet maalinteossa. Lisäksi pelimme oli liian hidasta, joten Sport pystyi puolustamaan tiiviisti omaan maaliaan".

" Sportin ensimmäinen maali oli hienosti pelattu ja viimeistelty osuma, mutta toinen maali oli kyllä meiltä huonosti pelattu. Emme onnistuneet purkamaan palloa tarpeeksi hyvin ja vastustaja rankaisi siitä. Lisäksi itse emme olleet tänää tarpeeksi hyviä maalinteossa".

"Tasapeli ei todellakaan tyydytä joukkuetta, joka lähti hakemaan kolmea pistettä. Emme kuitenkaan onnistuneet tänään riittävän hyvin. Jos joskus tasapeli tuntuu tappiolta, niin tänään. Tästä on otettava opiksi ja parannettava seuraavaan otteluun, johon olemme jo kääntäneet katseemme. Silloin kaatuu Kufu98 Kuopiossa!

 

Naisten Ykkönen

FC Sport-j - HPS 2-2

Maalit: Alina Kosunen ja Ella Andberg