Valmennus

Tutustu tällä sivulla timanttiseen valmennustiimiimme!

Vastuuvalmentaja Toni Anttila (UEFA A, VAT)

Nimesi ja roolisi meidän jengissä?

Toni Anttila ja toimin joukkueen vastuuvalmentajana.

Oma taustasi futiksessa?
Itse aloitin jalkapallon pelaamisen 6-7-vuotiaana ja olen pelannut koko elämäni jalkapalloa. Aloitin pelaamisen HJK:ssa, josta siirryin Käpaan. Valmentamisen aloitin noin 16-vuotiaana ja olen valmentanut siitä saakka. .

Miten kuvailisit meidän jengiä?
Meidän jengi on iloinen, motivoitunut ja yhtenäinen. Meitä kaikkia yhdistää se, että tykkäämme jalkapallosta ja haluamme kehittyä yhdessä paremmiksi. Kun meidät näkee kentällä, olemme aina iloisin mielin ja teemme parhaamme joukkueena. 

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa / valmennusfilosofiasi?
Minulle tärkeintä jalkapallossa on se, että pystyy nauttimaan sen pelaamisesta. Se on kaiken ydin pelasi sitten millä tasolla tahansa. Lisäksi pyrin siihen, että kaikki pelaajat tykkäisivät pallon kanssa työskentelystä, koska itse perustan jalkapallon pelaamisen pallon kautta pelaamiseen, ja sitä kautta myös oppimiseen. Jalkapallo on tylsää ilman palloa. 

Kenelle futis sopii?
Futis sopii kaikille ja on loistava kokonaisvaltainen harrastus. Siinä yhdistyy kokonaisvaltainen liikunta ja yhdessä oleminen. Suurin osa minun kavereistani on juuri jalkapallon parista. Jalkapallo on myös laji, jossa pystyt kehittymään aina ja oppimaan uusia asioita.” 

Lopuksi vielä tyttöjen kuvaus Tonista ?
”Mukava, kannustava, ei hermostu, aina kiva, ystävällinen, nauravainen, hyvä valmentaja!” .

Valmentaja Matti Lindholm

Nimesi ja roolisi meidän jengissä: .
Matti Lindholm, valmentaja
Oma taustasi futiksessa:
Lapsena en pelannut futista! Lähes kaikkia muita palloilulajeja kylläkin: kaukalopalloa, salibandya, sulkapalloa, lentopalloa. Aikuisena olen sitten potkinut senkin edestä: yliopistosarjaa, vitos- ja kutosdivaria, ministeriöiden ja keskusvirastojen sarjaa, harrastesarjaa. 45-ikämiessarjaa... Nyt olen joukkueiden HPS Knights ja KKI45 kovaluinen toppari. #HPS-valmentajana olen toiminut yli 10 vuotta!

Miten kuvailisit meidän jengiä?

Siis aivan #mahtava ja #iloinen porukka, jossa on poikkeuksellisen monta jalkapallosta ja liikunnasta innostunutta älykästä pelaajaa ja muutenkin #parhaattyypit. Myös vanhemmat ovat kivoja!

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa / valmennusfilosofiasi?
Valmentamisessa uskon, että kannattaa kiinnittää huomiota ennemmin onnistumisiin kuin virheisiin. Peli opettaa ja liian taitava ei voi olla. Monen lajin harrastaminen on hyvä asia, vaikka futis siitä lyhyellä tähtäimellä kärsisikin.

Kenelle futis sopii? .
Urheilun pitää olla hauskaa. Joukkuelajeissa aivan erityistä on se, kun sitä hauskaa on yhdessä muiden kanssa. Voittaminen on niin paljon siistimpää, kun se tapahtuu kavereiden kanssa. Ja tappiotkin ovat helpompia niellä, kun parhaat ystävät ovat samassa veneessä. Eli futis sopii kaikille, jotka tykkäävät tehdä juttuja kavereiden kanssa.

Tytöt kuvailevat Mattia seuraavin sanoin: Ystävällinen, tykkää valmentaa meitä, hauska, sydämellään hommassa mukana, hyvä valmentaja! ⚽️

Valmentaja Jussi Vatanen

Nimesi ja roolisi meidän jengissä

Jussi Vatanen, valmentaja.

Oma taustasi futiksessa

Pelasin aktiivisesti 20-vuotiaaksi asti, sen jälkeen harrasteporukoissa. Kiinnostuin aikoinaan lajista jalkapalloilevan serkkuni ansiosta, ja kun näin tv:sta Diego Maradonan -86 mm-kisoissa, niin silloin syttyi todellinen futisinnostus - eikä loppua näy. Nykyään suosikkifutarini (aikuisista) ovat Lukas Hradecky @lhradecky ja meidän joukkueen kummipelaajat HPS:n edustuksesta Hanna Onufriew @hhanki ja Aino Lehtinen @leaino .

Miten kuvailisit meidän jengiä? 

Meidän joukkue pelaa iloista, pallonhallintaan perustuvaa, yhdessä täysillä tsemppaavaa, eteenpäinpyrkivää ja maalilaukauksiin päättyvää taitofutista. Ja jos me menetetään pallo, niin mitä me tehdään? Tytöt voi vastata. 

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa? Kenelle futis sopii?

Vastuuvalmentaja Toni hoitaa käytännön treenisuunnittelun mutta yhdessä valmennuksen kesken mietitään, että mitä asioita kukin pelaaja osaa ja missä asioissa tarvitsee harjoitusta. Ja tämän pelaajakohtaisen kehitystyön koen tärkeimmäksi asiaksi, jossa koetan omalta osaltani olla avuksi.

On myös tärkeää, että meillä on hauskaa yhdessä, ja että jokainen saa olla omanlaisensa persoona - hiljainen, äänekäs, ujo, vitsinvääntäjä, tai mitä vaan - ja sitä me kaikki kunnioitetaan.

Olen myös yrittänyt painottaa tytöille tekniikkatreenien tärkeyttä, ja ollaan tehty kummipelaajien kanssa tytöille treenivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Kiitos Aino ja Hanki!! Ja kun tällä hetkellä joukkueen pomputteluennätys on yli 1000 ponnautusta, (itsellänikin on vaan ehkä jotain 300) niin ollaan me myös tekua treenattu!

Lopuksi Jussi tyttöjen silmin: Ihan sikahyvä kikkaope, ystävällinen, antaa hyvin rakentavaa palautetta, hauska! ⚽️

Apuvalmentaja Aliisa Uotila

Millainen on fudistaustasi?
Olen pelannut fudista 5-vuotiaasta lähtien lyhyitä taukoja lukuun ottamatta tähän päivään saakka. Aloitin poikien joukkueessa Kirkkonummella ja siitä siirtynyt tyttöjen ja naisten joukkueisiin myöhemmin. Pelasin lähes koko junioriaikani puolustajana, mutta sattumien kautta päädyin lopulta maalivahdiksi.

Missä muissa joukkueissa olet pelannut?
Aloitin KyIF:issä, sen jälkeen ACK:ssa, Hongassa, HJK:ssä ja VJS:ssä. Pelasin kilpailujoukkueissa ja naisten ykköstä. Opiskeluaikana Ruotsissa pelasin myös Mariehem SK:ssa, joka pelaa pohjois-Ruotsin 1.divisioonaa. Nyt pelaan HPS:n N2 joukkueessa 2. divaria. Olen myös ollut mukana Uudenmaan piiri- ja aluejoukkueissa ja jopa yhdellä maajoukkueleirityksellä! Valmentanut olen HJK:ssa maalivahteja.

Miten kuvailisit t08/09-jengiä? 
Ihan huippu joukkue, jossa työt ovat tosi taitavia ja motivoituneita! On makeinta nähdä, kuinka pelaajat saattavat ihan yhden harjoitteen sisällä oivaltaa asioita ja ottaa ne heti käyttöön. On kyllä tosi kiva olla mukana tätä joukkuetta! 

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa, millainen on valmennusfilosofiasi?
Tärkeää minulle valmentamisessa on pelaajien ja valmentajien välinen avoin kommunikointi, niin treeneissä kun treenien ulkopuolellakin. Se on ollut tässä joukkueessa erittäin helppoa, sillä tytöt kyselevät paljon ja välillä kyseenalaistaakin minun antamia ohjeitani, mikä on tosi hyvä. Valmennusfilosofiani onkin, että valmentajat ja pelaajien tulisi tehdä yhdessä hommia, jotta löytyy pelityyli, joka sopii juuri kyseiselle joukkueelle, eikä niin että valmentaja päättää miten pelataan ja pelaajat vain toteuttavat tätä.