Uutiset

Haluatko tutustua meidän joukkueeseemme paremmin? Aloitetaan esittely valmentajista, ja ensimmäisenä itsestään kertoo Toni! 
.

Nimesi ja roolisi meidän jengissä?

Toni Anttila ja toimin joukkueen vastuuvalmentajana. 

Oma taustasi futiksessa?
Itse aloitin jalkapallon pelaamisen 6-7-vuotiaana ja olen pelannut koko elämäni jalkapalloa. Aloitin pelaamisen HJK:ssa, josta siirryin Käpaan. Valmentamisen aloitin noin 16-vuotiaana ja olen valmentanut siitä saakka. .

Miten kuvailisit meidän jengiä?
Meidän jengi on iloinen, motivoitunut ja yhtenäinen. Meitä kaikkia yhdistää se, että tykkäämme jalkapallosta ja haluamme kehittyä yhdessä paremmiksi. Kun meidät näkee kentällä, olemme aina iloisin mielin ja teemme parhaamme joukkueena. 

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa / valmennusfilosofiasi?
Minulle tärkeintä jalkapallossa on se, että pystyy nauttimaan sen pelaamisesta. Se on kaiken ydin pelasi sitten millä tasolla tahansa. Lisäksi pyrin siihen, että kaikki pelaajat tykkäisivät pallon kanssa työskentelystä, koska itse perustan jalkapallon pelaamisen pallon kautta pelaamiseen, ja sitä kautta myös oppimiseen. Jalkapallo on tylsää ilman palloa. 

Kenelle futis sopii?
Futis sopii kaikille ja on loistava kokonaisvaltainen harrastus. Siinä yhdistyy kokonaisvaltainen liikunta ja yhdessä oleminen. Suurin osa minun kavereistani on juuri jalkapallon parista. Jalkapallo on myös laji, jossa pystyt kehittymään aina ja oppimaan uusia asioita.” 

Lopuksi vielä tyttöjen kuvaus Tonista ?
”Mukava, kannustava, ei hermostu, aina kiva, ystävällinen, nauravainen, hyvä valmentaja!” .
 

 

Jatketaan meidän joukkueemme esittelyä, tänään vuorossa Matti!

Nimesi ja roolisi meidän jengissä: .
Matti Lindholm, valmentaja

Oma taustasi futiksessa:
Lapsena en pelannut futista! Lähes kaikkia muita palloilulajeja kylläkin: kaukalopalloa, salibandya, sulkapalloa, lentopalloa. Aikuisena olen sitten potkinut senkin edestä: yliopistosarjaa, vitos- ja kutosdivaria, ministeriöiden ja keskusvirastojen sarjaa, harrastesarjaa. 45-ikämiessarjaa... Nyt olen joukkueiden HPS Knights ja KKI45 kovaluinen toppari. #HPS-valmentajana olen toiminut yli 10 vuotta!

Miten kuvailisit meidän jengiä?

Siis aivan #mahtava ja #iloinen porukka, jossa on poikkeuksellisen monta jalkapallosta ja liikunnasta innostunutta älykästä pelaajaa ja muutenkin #parhaattyypit. Myös vanhemmat ovat kivoja!

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa / valmennusfilosofiasi?
Valmentamisessa uskon, että kannattaa kiinnittää huomiota ennemmin onnistumisiin kuin virheisiin. Peli opettaa ja liian taitava ei voi olla. Monen lajin harrastaminen on hyvä asia, vaikka futis siitä lyhyellä tähtäimellä kärsisikin.

Kenelle futis sopii? .
Urheilun pitää olla hauskaa. Joukkuelajeissa aivan erityistä on se, kun sitä hauskaa on yhdessä muiden kanssa. Voittaminen on niin paljon siistimpää, kun se tapahtuu kavereiden kanssa. Ja tappiotkin ovat helpompia niellä, kun parhaat ystävät ovat samassa veneessä. Eli futis sopii kaikille, jotka tykkäävät tehdä juttuja kavereiden kanssa.


Tytöt kuvailevat Mattia seuraavin sanoin: Ystävällinen, tykkää valmentaa meitä, hauska, sydämellään hommassa mukana, hyvä valmentaja! ⚽️

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, esitellään meidän kolmas valmentajamme Jussi.

Nimesi ja roolisi meidän jengissä

Jussi Vatanen, valmentaja.

 Oma taustasi futiksessa

Pelasin aktiivisesti 20-vuotiaaksi asti, sen jälkeen harrasteporukoissa. Kiinnostuin aikoinaan lajista jalkapalloilevan serkkuni ansiosta, ja kun näin tv:sta Diego Maradonan -86 mm-kisoissa, niin silloin syttyi todellinen futisinnostus - eikä loppua näy. Nykyään suosikkifutarini (aikuisista) ovat Lukas Hradecky @lhradecky ja meidän joukkueen kummipelaajat HPS:n edustuksesta Hanna Onufriew @hhanki ja Aino Lehtinen @leaino .

 Miten kuvailisit meidän jengiä? 

Meidän joukkue pelaa iloista, pallonhallintaan perustuvaa, yhdessä täysillä tsemppaavaa, eteenpäinpyrkivää ja maalilaukauksiin päättyvää taitofutista. Ja jos me menetetään pallo, niin mitä me tehdään? Tytöt voi vastata. 

Mikä sinulle on tärkeää valmentamisessa? Kenelle futis sopii?

Vastuuvalmentaja Toni hoitaa käytännön treenisuunnittelun mutta yhdessä valmennuksen kesken mietitään, että mitä asioita kukin pelaaja osaa ja missä asioissa tarvitsee harjoitusta. Ja tämän pelaajakohtaisen kehitystyön koen tärkeimmäksi asiaksi, jossa koetan omalta osaltani olla avuksi.

On myös tärkeää, että meillä on hauskaa yhdessä, ja että jokainen saa olla omanlaisensa persoona - hiljainen, äänekäs, ujo, vitsinvääntäjä, tai mitä vaan - ja sitä me kaikki kunnioitetaan.

Olen myös yrittänyt painottaa tytöille tekniikkatreenien tärkeyttä, ja ollaan tehty kummipelaajien kanssa tytöille treenivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Kiitos Aino ja Hanki!! Ja kun tällä hetkellä joukkueen pomputteluennätys on yli 1000 ponnautusta, (itsellänikin on vaan ehkä jotain 300) niin ollaan me myös tekua treenattu!

Lopuksi Jussi tyttöjen silmin: Ihan sikahyvä kikkaope, ystävällinen, antaa hyvin rakentavaa palautetta, hauska! ⚽️

HPS 08/09 tytöt rynnistää tulevaan kauteen uusin opein.
- Päävalmentaja napattiin naisten ykkösdivarista.

T08/09 joukkueen valmennusvastuu siirtyy HPS:n naisten edustusjoukkueen
valmentajalle Toni Anttilalle, joka kuluneella kaudella johdatti Hopsin
naiset 1. divisioonassa hienosti kolmanneksi. T08/09 joukkuetta viime kauden
luotsannut valmentajavelho Jari Möykky siirtyy seuran sisällä toisiin tehtäviin.
Möykky kommentoi seuraajaansa: "Ei saatu hyvää, saatiin paras."

Anttila ottaa uuden haasteen vastaan intoa puhkuen: "Naisten edustusjoukkueessa

ykköstavoite on menestys, kun taas tässä joukkueessa pyrimme auttamaan jokaista

pelaajaa kehittymään mahdollisimman paljon ja sitä kautta pärjäämään joukkueena

mahdollisimman hyvin. Tärkeintä on kuitenkin se, että jalkapallosta nautitaan, oli

kyseessä sitten naisten edustus tai tyttöjoukkue. Tulevalta kaudelta odotan lukuisia

onnistumisia, yhdessä tekemistä ja iloista hopsilaista futista."

Joukkueessa on yli 40 futaria ja kolme joustavasti toimivaa peliryhmää;
kilpa, haaste ja harraste. Treenit ovat kolmesti viikossa ja seuran kilpa-
ja taitovalmennukset pyörivät ohessa.

Joukkue jatkaa yhteistyötä naisten edustuksen kanssa HPS-kummipelaajatoiminnan kautta.

Edustuksen pelaajat, Aino Lehtinen ja Hanna Onufriew, jatkavat joukkueen kummeina.

Jengiin pääsevät mukaan kaiken tasoiset futarit.
Ota yhteyttä t08-09@hps.fi