TOIMINTA

HPS:n toiminta perustuu ajatukseen: ”Kaikki pelaa – omalla tasollaan”.

HPS on paikallinen seura, joka tarjoaa jalkapalloharrastuksen edellytykset mahdollisimman monelle lähialueen lapselle ja nuorelle aikuisuuteen saakka. Juniorikasvatuksessa on tärkeää luoda hyvä pohja jalkapallon pelaamiseen ja liikunnan harrastamiseen myöhemmällä iälläkin. Kasvatuksellisesti seura pitää tärkeänä kykyä toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiset huomioon.

Seuramme ja kaikkien sen joukkueiden toimintaa pyöritetään ja kehitetään Suomen Palloliiton ja koko suomalaisen jalkapallon perusarvojen pohjalta.  Nämä arvot ovat luotettavuus, yhteisöllisyys, iloisuus ja menestys. Teemme kaiken rakkaudesta jalkapalloon.

Meillä HPS:ssa luotettavuus perustuu turvalliseen toimintaympäristöön välittävien vanhempien ja hyvin suunnitellun ja toteutetun harjoittelun kautta. HPS:n pyrkimyksenä on taata aina tarvittava määrä toimijoita, tarjota toimijoillensa kouluttautumismahdollisuuksia ja muutenkin kohdella jäseniään ehdottoman tasapuolisesti. Lasten ja nuorten lähiympäristössä jalkapallo luo terveet fyysiset ja sosiaaliset valmiudet aikuisuuteen. Muutamille siitä voi tulla myös ammatti.

Seuramme arvo, yhteisöllisyys, käy ilmi mahdollisimman monen pelaajan sekä vanhemman osallistumisena toimintaan, josta raudanluja joukkuehenkemme kumpuaa. Olemme yhdistelmä toimivaa vapaaehtoistyötä vahvistettuna palkatulla henkilöstöllä. Runsas toisten toimijoiden kannustaminen, poissaoloista ilmoittaminen ja muun muassa aktiivinen osallistuminen oheistoimintaan pitävät ja kehittävät seuraamme entistäkin vahvemmaksi. Yhteisöllisyyttä HPS:ssa ilmentää myös ikäluokkien välinen avoin yhteistyö, jossa ratkaisut pelaajan liikuttamisesta toiseen ikäluokkaan tulee tehdä pelaajan kehittymistä ajatellen.

HPS:n arvoista iloisuus tulee kuulua kaikesta toiminnastamme. Toimimme jalkapallon ehdoilla -tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa. Etenkin harjoituksiin jokaisen joukkueemme on erittäin tärkeää luoda iloinen harjoituskulttuuri, jossa toiminta on kurinalaista, mutta uskalletaan nauraa. Hyvät fiilikset futiksen parissa ovat niitä avaintekijöitä, jotka saavat pelaajat saapumaan harjoituksiin illasta toiseen.

Neljäs arvomme, menestys, saavutetaan laadukkaan harjoittelun kautta. Toteutamme mahdollisimman hyvät harrastusolosuhteet mahdollisimman korkealla valmennuksen laadulla. Lähellä.

Oman huipun saavuttaminen jalkapallon parissa, olkoon se harraste- tai kansainvälinen taso, on se peruslähtökohta, jonka kautta menestykseen tähtäämme. On tärkeää myös muistaa, että menestys tarkoittaa aikuisten ja lasten urheilussa eri asiaa.

Aikuisten joukkueissa menestys tarkoittaa kilpailullisen tavoitteen saavuttamista. Lasten joukkueissa menestys tarkoittaa yleis- ja lajitaitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämistä. Menestys on myös joukkuetasolla pelikäsityksen ja pelitaktisten periaatteiden monipuolista opettamista.

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus kannustavaan ja turvalliseen jalkapalloharrastukseen lähellä kotiaan. Se on toimintamme perustana.Mitä on jalkapalloharrastus HPS:ssä?

Pääset alkuun joko jalkapallokerhossa ja -koulussa tai suoraan oman ikäluokkasi toiminnassa.

Löydät harrastuspaikkasi syntymävuotesi mukaisessa ikäluokassa. Esim. poika syntynyt vuonna 2016: ikäluokka P16 tai tyttö syntynyt 2016: ikäluokka T16/17.

Jos olet nuorempi kuin nuorin ikäluokka, kysy mahdollisuutta osallistua nuorimman ikäluokan toimintaan kyseisen ikäluokan joukkueenjohtajalta.

Ota yhteyttä oman ikäluokkasi vastuuhenkilöihin ennen ensimmäisiin harjoituksiin tuloa. Yhteistiedot löytyvät ikäluokan omilta sivuilta.