Antti Ruonala HPS:n Subway Kansallinen Liiga -joukkueen päävalmentajaksi 2024

31.8.2023

Antti Ruonala siirtyy Helsingin Palloseuran Subway Kansallisen Liigan joukkueen päävalmentajaksi kaudella 2024. Sopimus Ruonalan kanssa on yksivuotinen. 

Ruonala saapuu HPS:ään Jyväskylän Pallokerhosta, jossa hän toiminut päävalmentajana kaudesta 2022 lähtien. Hänen johdollaan JyPK on tällä hetkellä tekemässä nousua takaisin liigakartalle ensi kaudeksi parin Ykkösessä vietetyn vuoden jälkeen. 

Ruonalalla on kokemusta myös FC Espoon talenttivalmentajana, Helmareiden A-maajoukkueen videoanalyytikkona sekä Leppävaaran Pallon valmennuspäällikkönä. Hän on valmentanut myös Vantaan Jalkapalloseurassa. 

Ruonala jatkaa JyPK:n peräsimessä kuluvan kauden loppuun asti. Sen jälkeen hän ottaa ohjat HPS:ssä edustusjoukkueen aloittaessa valmistautumisen kauteen 2024. 

- Siirryn tosi hyvillä fiiliksillä HPS:ään. Seurana HPS ei ole minulle entuudestaan tuttu, mutta olen kuullut hyvää varsinkin yhteisöllisestä tunnelmasta. Tämä on mielenkiintoinen uusi haaste itselleni, Ruonala sanoo. 

- HPS:llä on mielenkiintoinen ja hyvä joukkue, ja koen siinä olevan potentiaalia vielä parempaan. Siirto tuntuu parhalta ratkaisulta myös oman urani kannalta. Odotan kovaa työntekoa ammattimaisessa ympäristössä ja toivottavasti myös palkintoa sille, Ruonala sanoo. 

HPS:n puheenjohtaja Jarmo Santala on innoissaan alkavasta yhteistyöstä Ruonalan kanssa. 

- On hienoa saada HPSn naisten edustusjoukkueeseen uusia tuulia Antin mukana. Se mahdollistaa joukkueen kehittämisen entistä paremmaksi ja hyvän pelaajakehityksen jatkumisen. Haluan toivottaa Antin lämpimästi tervetulleeksi osaksi HPS-perhettä.