Daniela Tolonen ja Liisa Merisalu Hopsiin

27.5.2022

HPS:n naisten liigajoukkue vahvistuu kahdella pelaajalla.

Daniela Tolonen siirtyy HPS:aan lainasopimuksella HJK:sta. FC Espoota kaudesta 2020 edustanut hyökkääjä Liisa Merisalu puolestaan on tehnyt sopimuksen HPS:n kanssa.

Tolonen on tuttu pelaaja vihreässä nutussa, sillä hän pelasi HPS-paidassa lainalla myös viime kauden loppupuoliskolla. Tolonen ehti syksyn aikana pelata viisi liigaottelua vihreässä paidassa. Tuttu joukkue ja olosuhteet houkuttelivat hänet uudelle lainasopimukselle runsaamman peliajan toivossa.

- Paluu takaisin Hopsiin tuntui tällä hetkellä parhaalta ratkaisulta, sillä oma preseason ja alkukausi on ollut erittäin rikkonainen. Nyt, kun olen taas kunnossa, isojen minuuttien saaminen on tärkeää, Tolonen sanoo.

- HPS oli luontevin paikka, johon tulla sillä pelaajat ja valmennus ovat tulleet tutuksi viime kaudelta, joten on helpompi keskittyä pelaamiseen. Tavoittelen ottavani isoa roolia keskustassa, jotta voin parhaani mukaan auttaa joukkuetta pääsemään tavoitteisiinsa.

Viron maajoukkueessakin pelaava Merisalu saapuu FC Espoosta, jossa hän on tämän kevään ajan pelannut Kakkosta. Hyvällä prosentilla maaleja mättänyt hyökkääjä pääsee Hopsissa ottamaan ensikosketuksensa korkeimmalla sarjatasolla.

- Olen tosi innoissani tästä mahdollisuudesta ja on mahtavaa päästä mukaan tähän huippujengiin. Tässä ympäristössä pystyn hiomaan taitojani entistäkin korkeammalle tasolle ja kehittymään niin yksilönä kuin joukkuepelaajana, Merisalu sanoo.

- Toivon saavani liigasta mahdollisimman paljon kokemusta ja annan kaikkeni auttaakseni joukkuetta loppukaudella.