Jessica Kiviahon ura jatkuu Ahvenanmaalla

27.10.2022

Neljä kautta Hopsissa viettänyt Jessica Kiviaho pelaa ensi kaudella Åland Unitedissa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Maalivahti Jessica Kiviaho siirtyy ensi kaudeksi Åland Unitedin riveihin.

Edelliset neljä kautta HPS:aa edustanut maalivahti Jessica Kiviaho, 24,  on tehnyt sopimuksen Åland Unitedin kanssa eikä näin ollen jatka Hopsissa. Kiviahon viimeiseksi otteluksi HPS-paidassa jäi kauden päätöskierroksen ottelu PK-35:ttä vastaan.

Kiviaho saapui Hopsiin kaudeksi 2019 PK-35:stä ja teki ensiesiintymisensä FC Sportia vastaan HPS:n 6-0-voitossa. Kahden Ykkösen kauden aikana Kiviaho torjui maalilla 18 ottelussa - ja teki lisäksi yhden cameo-esiintymisen kenttäpelaajana.

Debyyttinsä pääsarjatasolla hän teki PK-35 Vantaata vastaan ja kuului joukkueen parhaimmistoon 4-0-tappiosta huolimatta. Seuraavalla viikolla hän piti maalin puhtaana Hopsin liigahistorian ensimmäisessä voitossa FC Honkaa vastaan.

Liiganousun jälkeen hän on vartioinut veräjää 33 ottelussa. Kaikkiaan hänet nähtiin Hopsissa siis 52 ottelussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kiviaho valittiin kaudella 2022 kesä-heinäkuun kuukauden kentälliseen. Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS:ssa Kiviaho on noussut maan parhaiden maalivahtien joukkoon. Kauden 2021 päätteeksi hän oli kolmen maalivahdin joukossa ehdolla Kansallisen liigan parhaaksi maalivahdiksi. Päättyneellä kaudella hänet valittiin kertaalleen kuukauden kentälliseen.

Torjuntataitojensa lisäksi Kiviaho on ottanut vastuuta yhtenä henkisistä johtopelaajista. Hän on ollut osa joukkueen kapteenistoa ja pelireissuilla hänet on kerran jos toisenkin voinut bongata nostattamassa tunnelmaa Te quieron tahtiin.

Uusi askel Kiviahon uralla löytyi Ahvenanmaalta, mutta hän jää muistamaan lämmöllä menneitä Pakila Roadilla vietettyjä vuosia.

- HPS on minulle tärkeä seura, joka on antanut minulle paljon. Olen ylpeä tästä jengistä, joka on täynnä mahtavia persoonia ja huippupelaajia. Näitä päätöksiä tehdessä on ollut haikea olo, ja minulle tulee ikävä kaikkia. Nyt toivotaan, että Åland jatkaa siitä, mihin HPS jää, Kiviaho sanoo.

- Erityiskiitos valmentajille, taustoille ja pelaajille matkan varrella, ketkä ovat auttaneet minua kehittymään. Kiitos myös Hopsin faneille, olette tuoneet katsomoon mahtavaa tunnelmaa.

Kiitos kaikesta Jesu ja onnea matkaan seuraavaan haasteeseen!