Jatkamme helmikuussa treenaamista koronarajoitteiden mukaisesti

31.1.2021

Ohjeistus jalkapallotoimintaan koronavirusepidemian aikana(päivitetty 4.2.2021)

1. Yleistä 

Kaikkien seura- ja joukkuetoimijoiden (pelaaja, valmentaja, muu joukkuetausta) tulee aina olla tietoisia koronaviruksen erilaisista oireista. Joukkuetoiminnassa mukana olevan henkilön tulee seurata omaa terveydentilaansa säännöllisesti. 

Yleistä tietoa koronaviruksesta ja sen oireista löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta >> https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tautitilanteen edetessä ohjeistuksia tullaan tarvittaessa täsmentämään Valtioneuvoston ja terveysviranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Mikäli paikalliset viranomaiset tekevät tilanteen heiketessä näitä ohjeistuksia tiukempia päätöksiä tai suosituksia, on kaikkien noudatettava niitä. 

Palloliiton viimeisimmät päivitetyt ohjeistukset löytyvät aina verkkosivuilta >> https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/covid-19-epidemia Lähtökohtaisesti Palloliiton ohjeistusta tulee noudattaa kaikessa jalkapallotoiminnassa ml. omat ei-viralliset ottelutapahtumat. 

 

2. Hallin ohjeet koronavirusepidemian  

Halli on käytössä vain joukkueiden omilla harjoitusvuoroilla. Omatoimiharjoitukset hallissa ovat toistaiseksi kielletty. Halliin saa saapua 5min ennen oman virallisen vuoron alkua.

Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: pelaajat ja valmentajat (huolto, muut toimihenkilöt, jos välttämätöntä). 

Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista. Seura tarjoaa kasvomaskit harjoituksiin osallistuville valmentajille ja huoltajille. Myös yli 12-vuotiaat pelaajat käyttävät kasvomaskia harjoituksiin saapuessa ja harjoituksista poistuessa. 

Varusteiden vaihdot ja muu valmistautuminen hoidetaan parillisina tunteina alkavilla vuoroilla oikealla puolella kenttää ja parittomina tunteina alkavilla vuoroilla vasemmalla puolella kenttää. Puhallin on vasemmalla puolella kenttää. Oven puoleinen pääty on pidettävä tyhjänä.  

Hallissa järjestettäviin ottelutapahtumiin ei osallistu yleisöä.  

 

3. JYA Housing Areenan ohjeet 

Areenan alueelle saa tulla 15 minuutin ennen oman harjoitusvuoron alkua.  

Areenan kenttäalueelta poistutaan heti oman harjoitusvuoron jälkeen. Loppuveryttelyt hoidetaan kenttäalueen ulkopuolella. 

Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: pelaajat ja valmentajat (huolto, muut toimihenkilöt, jos välttämätöntä). 

 

4. Joukkueessa todettu tartunta 

Mikäli joukkueessa todetaan koronatapaus, noudatetaan aina viranomaisten ohjeistuksia. Kaikista altistumisista joukkueiden toiminnan yhteydessä tai seuran tiloissa pyydetään ilmoittamaan seuralle. 

Seuran yhteyshenkilönä kaikessa koronaan liittyvässä on toiminnanjohtaja Pasi Paakki, puh. 040 829 5805; sähköposti pasi.paakki@hps.fi 

Terveisin,

HPS-koronatyöryhmä