HPS yhdessä UEFA:n ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin

19.2.2021

HPS:n futiskerhotoiminta jatkuu keväästä alkaen Disney-teemaisena UEFA Playmakers -ohjelmana.

Helsingin Palloseura on valittu mukaan toteuttamaan 5-8-vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. Ohjelman kautta HPS haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloharrastukseen. Playmakers-harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan lapsille tuttujen Disney-tarinoiden maailmassa.

UEFA Playmakers -ohjelman kautta tarjoamme nuorille tytöille hauskan, turvallisen ja tarinallisen keinon ottaa ensi askelia jalkapallon parissa. Ohjelman kautta kiinnitymme osaksi valtakunnallista ja eurooppalaista kokonaisuutta, sillä Playmakers -ohjelmaan pääsevät lähivuosina tutustumaan pienet tytöt joka puolella Eurooppaa.

Playmakers-ohjelma on kohdistettu 5-8 -vuotiaille (2013-2016 syntyneet) tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa. Toiminta alkaa keväällä 2021.


Tavoitteena kannustaa pieniä lapsia jalkapallon pariin


Playmakers -harjoituksissa keskitytään liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoitteluun. Harjoituksen runko pohjautuu Disneyn Frozen 2 tai Ihmeperhe 2 -elokuviin. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan.

- On hienoa saada Disneyn suosikkitarinat rikastuttamaan jalkapalloharrastuksen aloittamista. Voiko olla kiehtovampaa tapaa ihastua jalkapalloon kuin yhdessä Frozenin Elsan ja Olafin kanssa? Toivottavasti näemme paljon pienten tyttöjen säihkyviä silmiä kevään Playmakers-harjoituksissa, sanoo HPS:n Playmakers-harjoituksista vastaava Anu Seppä.

Ensisijaista keväällä käynnistyvässä ohjelmassa ovat valmentajien luoma turvallinen ja kannustava ympäristö, tyttöjä liikunnan pariin innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutetut harjoitustapahtumat.

Ilmoittautuminen HPS:n Playmakers-harjoituksiin alkaa keväällä maalis-huhtikuun aikana. Ilmoittautumisen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia.

Lisätiedot:
Anu Seppä, juniorivastaava
anu.seppa@hps.fi