JOULUKUUSI

HELPOTA JOULUNALUSKIIREITÄSI JA VARAA ITSELLESI JO ENNAKKOON LAADUKAS JOULUKUUSI!

HPS kerää joulukuusimyynnin avulla varoja seuran toiminnan tukemiseen. Aktiivisella varainkeruulla varmistamme mahdollisimman kohtuuhintaisen harrastuksen ja olosuhteet.

Myymämme joulukuuset kasvatetaan Kaitilan Kuusen tilalla Vihdissä ja valittavana on 2 eri kuusivaihtoehtoa (metsäkuusi ja serbiankuusi, optiona serbiankuusen vaihto mustakuuseen) ja kokoluokkaa.

HPS-kuuset ovat:
* Laadukkaita kotimaisia, vihreitä luomujoulukuusia
* Kasvatetaan Kaitilan Kuusen tilalla Vihdissä
* Kestäviä - kaadetaan mahdollisimman lähellä joulua

Kaitilan Kuusen tilan kuusivalikoimista löytyy myös suurempia kuusia tiloihin joihin tilausvalikoiman kuuset ovat liian pieniä. Laita viestiä joulukuusi(at)hps.fi, niin sovimme asian kanssasi tarkemmin.

Muista että joulukuusta ei saa kaataa keskuspuistosta mutta sinulla on mahdollisuus hurauttaa autolla Kaitilan kuusen tilalle (kaksi viikonloppua ennen joulua), käydä valitsemassa ja kaatamassa joulukuusi suoraan tilan kuusimetsästä. Lisätiedot vierailuajankohdista löydät tilan nettisivulta.

Tilaa kuusi viimeistään keskiviikkona 16.12.2020 klo 22:00 ja valitse tilauslomakkeelta:

* Kuusilaatu ja koko
* Toimitustapa:
     - kotiinkuljetus (Pakila-Paloheinä-Torpparinmäki-Maunula) tai
     - nouto HPS-hallin vierestä (Pakilan Yläasteen takana)
* Maksu:
     - joko pankkitilille etukäteen tai
     - maksu kortilla toimituksen / noudon yhteydessä
* Tilauksen nouto / kotiinkuljetus sunnuntaina 20.12.2020 klo 11-16

Mikäli sinulla on kysyttävää/tarvitset apua tilauksen tekemiseen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen joulukuusi(at)hps.fi.

HPS JOULUKUUSEN TILAUSLOMAKE 2020

*
*
*
*
*
*

TILAAN

*

* Hinnat sisältävät alv 24%

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Kuusen hoito-ohjeet 

Kaatoajankohta

Aikaisintaan neljä viikkoa ennen joulua. Kaadettua kuusta säilytetään tuulelta suojattuna ulkotiloissa, esimerkiksi autotallissa tai parvekkeella.

Kuljetus

Kuusta voidaan kuljettaa auton katolla suojaamattomana ainoastaan lyhyitä matkoja. Yli kymmenen kilometrin matkoilla kuusi tulee pakata muoviin, pressuun tai pussiin. Peräkärryssä kuusta kuljetetaan pressun tai kuomun alla.

Sulatus

Jos kuusi on jäässä, pitää se aina sulattaa hitaasti ennen jalkaan asettamista kapillaarisen virtauksen aikaan saamiseksi. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Puun annetaan sulaa hitaasti 1-2 vuorokautta, tyvi koko ajan kylmässä vesiämpärissä. Ellei viileää tilaa ole, voi puun tuoda pesuhuoneeseen. Tyvi pidetään kylmässä vesiämpärissä ja runkoa ja neulastoa suihkutetaan kylmällä vedellä niin että ne pysyvät kosteina koko sulatuksen ajan. Parin tunnin kuluttua puu on valmis jalkaan asetettavaksi. Mikäli puu on pakattu verkkoon poistetaan se vasta sulatuksen jälkeen.

Jalkaan asetus

Ravistele roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus. Lyhennä kuusta riittävästi tai sahaa tyvestä pois ainakin muutama sentti runkoon nähden vaakasuorasti uuden imupinnan aikaan saamiseksi. Älä poista kuorta sillä ehjä kuori on tärkeä puun vedensaannin kannalta. Tyven pitää mahtua kuusenjalkaan ohentamattomana.

Hoito sisätiloissa

Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Jos vesi pääsee loppumaan, tyven solukko kuivuu eikä pysty enää imemään vettä, mistä on seurauksena neulasten ennenaikainen variseminen. Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana, jolloin veden riittävyys tulisi tarkistaa useasti. Aseta puu mahdollisimman etäälle lämpöpattereista, takoista tai muista lämmönlähteistä.

Kuusen poisvienti käytön jälkeen

Kuusi riisutaan koristeista ja oksat katkaistaan joko kokonaan tai osittain pois niin että kuusi ja oksat sopivat pussiin eikä neulasia karise muualle kuin oksien leikkauspaikalle.

Mitä lämpimämmässä ja kuivemmassa tilassa kuusi on, sitä herkemmin neulaset karisevat. Hyvästä hoidosta huolimatta neulasten karisemisessa on luontaista puukohtaista vaihtelua, jota ei voida välttää.