Afri-Cola-ennakko: HPS - PK-35 | Triplaviikonloppu huipentuu derbyyn

18.9.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Alaloppusarjan ensimmäinen kierros paketoidaan sunnuntaina 19.9. klo 13.00 derbyottelulla PK-35:ttä vastaan. Kansallisen liigan ottelu huipentaa HPS:n triplaviikonlopun, jonka aikana miesten edustusjoukkue tasasi pisteet TiPS:n kanssa ja naisten kakkosjoukkue hakee paikkaa Suomen Cupin lohkovaiheessa.

Ennakkoasetelmat sunnuntain derbyyn ovat kutkuttavan jännittävät. HPS on neljä pistettä Pihliksen naapureita perässä, joten voitolla ero kutistuisi ainoastaan pisteeseen. Vaikka HPS on altavastaajana sarjataulukossa, mahdollisuudet nousuun karsintapaikalla ovat edelleen omissa käsissä, mutta se vaatii voittoa PK-35:stä. Muussa tapauksessa karsinnan välttämiseksi pitää toivoa omien voittojen lisäksi vastustajien epäonnistumisia omissa peleissään.

Edellinen ottelu HPS:n ja PK-35:n välillä päättyi 2-2-pistejakoon Pihlajamäessä tasaisessa ottelussa, jossa PK-35 sai olla tyytyväinen tasuripisteeseen, sillä HPS näytti vahvemmalta joukkueelta. Hanna Onufriewin ja Emilia Ukkosen maalit eivät riittäneet kolmeen pisteeseen, kun PK-35 onnistui kahdesti kaukolaukauksista.

Tuon ottelun jälkeen PK-35 on heikentynyt Amanda Rantasella, joka siirtyi Ruotsin kentille. Rantanen oli selvästi joukkueen syömähammas, jonka puute näkyy joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Hänen lähdettyään joukkue on voittanut ainoastaan kahdesti JyPK:a vastaan. Rantasen yhdeksään liigamaaliin ei kukaan muu joukkueessa ole pystynyt vastaamaan ja hänen jälkeensä maalinteko on siirtynyt Anita Abun ja Moona Talkan vastuulle, jotka ovat molemmat tehneet neljä maalia.

HPS:llä on takanaan vakuuttava 0-1-voitto JyPK:sta viime kierrokselta. HPS hallitsi ottelua suvereenesti lähes koko 90-minuuttisen ajan ja paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan, mutta ruuti oli märkää viimeistelijöillä. Aino Lehtinen vastasi Jyväskylässä voitto-osumasta ja metsästää PK-35:ttä vastaan osumaa kolmannessa perättäisessä ottelussa. Samana viikonloppuna PK-35 puolestaan sai kaivettua tärkeän tasapelipisteen Ilvestä vastaan.

PK-35:n tapaan myös HPS:n suurimmat vaikeudet ovat olleet hyökkäyspäässä. Loppusarjassa sekä Ilvestä että JyPK:a vastaan paikkoja verkon heiluttamiseen saatiin luotua useita, mutta molemmissa otteluissa tilastoihin saatiin vain yksi maalimerkintä.

Päävalmentaja Toni Anttila: "Tulemme antamaan kaikkemme"

 Sunnuntain ottelussa viimeistelyn tehokkuus tulee korostumaan ja mahdollisuudet on käytettävä hyväksi. Päävalmentaja kertoo, että juurikin maalintekoon on keskitytty otteluun valmistavissa treeneissä.

- Edellinen ottelu pelattiin hyvin ja meillä oli mahdollisuudet niitata se jo ennen päätösvihellystä. Olimme hyviä pallollisesti, viimeistelyssä olisimme voineet olla tehokkaampia, mutta olemme sitä vahvistaneet tällä viikolla valmistautumisessa PK-35:ttä vastaan, Toni Anttila sanoo.

- Pelistä tulee varmasti tiukka. Meillä on yksi tappio ja yksi tasapeli heitä vastaan, joten nyt on aika ottaa voitto. Tulemme antamaan kaikkemme kentällä.

Poissaolot

Ei uusia merkittäviä poissaoloja.


HPS - PK-35, sunnuntaina 19.9. klo 13.00
Matsiliput myy Tiketti.
Kansallisen liigan otteluita voit seurata myös Ruudusta.