Afri-Cola-ennakko: HPS - JyPK | Viimeistä viedään

8.10.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS:n debyyttikausi Kansallisessa liigassa tulee päätökseen lauantaina 9.10. JyPK:a vastaan kotikentällä kello 16.30. Kausaritarjouksena kaikki kausikortin haltijat voivat tuoda yhden kaverin mukaan ilmaiseksi otteluun. Lisäksi Veikkaus tarjoaa etuasiakkailleen sadalle ensimmäiselle kaksi lippua yhden hinnalla otteluun. (Lisätiedot Veikkauksen tarjouksesta ennakon lopussa) 

Draamankaari ei saanut ansaitsemaansa päätöskierroksen huipennusta, sillä sarjasijoitukset ovat jo tiedossa viimeiseen peliin lähdettäessä. JyPK putoaa suoraan ensi kaudeksi Ykköseen ja HPS karsii liigapaikasta NJS:n kanssa tulevina viikonloppuina. Karsintapaikka varmistui viime viikolla HPS hävittyä PK-35:ttä vastaan maalein 2-0 Pihlajamäessä.

Putoamiseen tuomittu JyPK hävisi viime kierroksella Ilvekselle 0-2 Jyväskylässä. JyPK on kuitenkin selvästi piristänyt otteitaan kauden viimeisissä peleissään. Pitkään nollakerhossa edenneet jyväskyläläiset saivat ennen viime kierroksen tappiota pistetilinsä auki voitolla PK-35:stä ja avausvoittoa seurasi tasapelipiste Ilvestä vastaan. Vaikka pisteet ovat olleet joukkueelle liian vähän ja liian myöhään, ketsuppipullon avautumista on ollut ilmassa ja peli-ilme on piristynyt huomattavasti onnistumisten myötä.

Piikkinä jyväskyläläisten lihassa tällä kaudella on ollut HPS-kapteeni Aino Lehtinen, joka on rankaissut jokaisessa kolmessa aiemmassa kohtaamisessa JyPK:a maalin muodossa. Viimeksi Lehtinen vastasi ottelun ainokaisesta Harjun stadionilla, kun HPS haki 0-1-vierasvoiton.

JyPK on tällä kaudella tehnyt selvästi vähiten maaleja. 23 ottelussa joukkue on ylittänyt maaliviivan vain 13 kertaa, joista tosin viisi on syntynyt loppusarjan aikana. Tehokkain pelaaja kolmella maalillaan on ollut kehuja kerännyt Riikka Lilja, jonka pelit jatkuvat ensi kaudella Åland Unitedin riveissä. 

JyPK:oon verrattuna HPS on ollut tehokkaampi hyökkäyspäässä: maaleja on syntynyt lähes maali per peli -tahdilla 22 kauden mittaan. Kuitenkin loppusarjassa tehdyt maalit menevät joukkueiden kesken tasan, sillä myös HPS on tehnyt viisi maalia viimeisen viiden pelin aikana. HPS:lta kolme kertaa maalin ovat löytäneet Piipa Kämppi ja Hanna Onufriew, joiden lisäksi Lehtinen on osunut peräti kuusi kertaa kauden mittaan.

Viimeisen pelin molemmat joukkueet voivat pelata ilman paineita, joskin HPS kaipaisi varmasti piristysruisketta voiton muodossa ennen karsintoja. Rotaatiota kokoonpanoissa voi kuitenkin olla odotettavissa ja vähemmän vastuuta kauden aikana saaneet pelaajat voivat saada näytön paikkansa viimeisessä liigapelissä.

Päävalmentaja Toni Anttila: "Meillä tulee nälkäinen joukkue"

Päävalmentaja Toni Anttila on ollut tyytyväinen kauden pistesaldoon, vaikka sijoitus jääkin vasta yhdeksänneksi. Sarjapaikan säilyttäminen oli kauden alla asetettu tavoitteeksi, ja taistelu siitä jatkuu vielä JyPK-pelin jälkeen.

- Haluamme päättää liigakauden hyvään peliin ja voittoon. Kukaan ei varmaan ennakkoon osannut kuvitella, että saisimme kasaan niinkin paljon pisteitä kuin tällä hetkellä meillä on. Nyt meillä on mahdollisuus lisätä sarakkaseen vielä kolme pistettä, minkä haluamme tehdä, Anttila sanoo.

Anttila paljastaa, että muutoksia kokoonpanossa tullaan näkemään viimeisessä ottelussa.

- Kokoonpanoon tulee jonkin verran muutoksia tulevia karsintoja silmällä pitäen. Kokoonpanoon tulee muutamia pelaajia, jotka eivät ole kaudella pelanneet niin paljon, mutta jotka ovat treenanneet koko ajan todella hyvin ja näyttäneet koko ajan siltä, että he ovat valmiita pelaamaan ja taistelemaan voitosta ja pelipaikasta silloin, kun mahdollisuus avautuu. Meillä tulee olemaan todella nälkäinen joukkue, vaikka sinänsä isoa panosta ei enää ole.

Poissaolot

Ei uusia merkittäviä poissaoloja.


HPS - JyPK, lauantaina 9.10. klo 16.30
Veikkauksen tarjous: Veikkauksen etuasiakkaat saavat otteluun kaksi lippua yhden hinnalla. Etu tarjolla sadalle ensimmäiselle asiakkaalle. Katso lisää tästä.
Matsiliput myy Tiketti.
Kansallisen liigan otteluita voit seurata myös Ruudusta.