Aura Nyholm ja Neela Antikainen U19-maajoukkueen EM-karsintoihin

21.3.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS-kaksikko Aura Nyholm ja Neela Antikainen on nimetty U19-maajoukkueeseen EM-jatkokarsintaturnaukseen. Suomi pelaa lopputurnauspaikasta Belgiaa, Bulgariaa ja emäntämaa Alankomaita vastaan huhtikuun alussa.

Antikainen oli U19-maajoukkueen mukana aiemmin helmikuussa, kun Suomi pelasi tuplamaaottelun Itävaltaa vastaan Eerikkilässä. Nuoremmissa ikäluokissa maajoukkueessa pelanneelle Nyholmille valinta on sen sijaan ensimmäinen.

- Vuotta nuorempien ikäluokan vakiopuolustaja Aura Nyholm on esiintynyt erinomaisesti Kansallisen Cupin peleissä, ja hän nousi nyt uutena mukaan tähän joukkueeseen. Joukkueen ulkopuolelle jouduttiin jättämään useita pelaajia, joiden tiedän myös pärjäävän tällä tasolla, U19-maajoukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas sanoo Palloliiton sivuilla.

Vain karsintaturnauksen lohkovoittaja etenee EM-lopputurnaukseen. Mikäli tuleva kisaemäntä Belgia voittaa lohkon, etenee kisoihin karsintojen paras lohkokakkonen.

- EM-kisaunelmamme on kolmen ottelun päässä, mutta meidän kaikki keskittymisemme on ensimmäisessä ottelussa ja siinä, että teemme kaikki olennaisimmiksi kokevamme asiat superhyvin, Pitkäkangas sanoo.

Suomen ottelut (Suomen aikaa)
Ke 5.4. klo 19.00 Belgia– Suomi
La 8.4. klo 14.00 Suomi – Bulgaria
Ti 11.4. klo 19.00 Suomi – Alankomaat