Uusia jatkosopimuksia: Eerika Hämäläinen ja Helmi Halomo jatkavat Hopsissa

1.11.2022

Kuva: Juha Leskinen

Puolustaja Eerika Hämäläinen ja laituri Helmi Halomo ovat tehneet jatkosopimuksen HPS:n kanssa.

Kolmannen kautensa Hopsissa ensi vuonna aloittava Eerika Hämäläinen, 22, oli päättyneen kauden kovimpia uurastajia joukkueessa. Hän pelasi kauden aikana jokaisessa Kansallisen liigan ottelussa ja oli yhtä peliä lukuun ottamatta kaikissa avauskokoonpanossa.

Puolutuslinjasta avauksen paikkansa sementoinut Hämäläinen keräsi kovilla ja rohkeilla otteillaan ihastelua, ja valittiinpa hänet kertaalleen myös Kansallisen liigan kuukauden kentälliseen.

- Tämä jengi vain kehittyy joka vuosi enemmän ja enemmän, joten mikäs tässä jatkaessa. Kohti mitaleja vain! Hämäläinen hehkuttaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Eerika Hämäläinen löytyi avauslapulta lähes kaikissa peleissä. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Laidalla yleensä operoiva Helmi Halomo, 19, sai niin ikään paljon vastuuta kauden aikana. Kauden mittaan hän pelasi 20 ottelussa, joissa hän teki yhden maalin. Osuma oli sitäkin tärkeämpi, sillä se syntyi FC Honkaa vastaan HPS:n 1-0-voitossa, joten Halomon täysosuma takasi Hopsille kauden avausvoiton.

Kauden edetessä Halomo esiintyi yhä useammin tutun laitapaikkansa lisäksi myös hyökkäyksen kärjessä. Vaikka maaleja kärjessä ei syntynyt loppukaudesta, Halomo osoitti monipuolisuuttaan teknisesti taitavana pelaajana. Vasta 19-vuotiaana hänellä riittää vielä kokemusta kerrytettäväksi, mutta kehityskäyrä sojottaa jyrkästi ylöspäin.

- HPS:ssä on erinomainen henki ja arki on hyvää. Koin, että jatko täällä sopii minulle hyvin. Olemme joukkueena kehittyneet kahdessa vuodessa tosi paljon ja haluan kehittyä juuri tämän joukkueen mukana vielä lisää. Odotan innolla, mihin yllämme ensi kaudella! Halomo sanoo.

Helmi Halomo iski voittomaalin FC Honkaa vastaan keväällä kotikentällä. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2023

Maalivahdit
Emilia Tuomela

Puolustajat
Ella Pesonen
Helmi Vapola
Julia Haikonen
Aura Nyholm
Eerika Hämäläinen

Keskikenttäpelaajat
Aada Nurmi
Hanna Onufriew
Elisa Lemettinen
Aino Lehtinen
Helmi Halomo

Hyökkääjät
Oona Jääskeläinen
Piipa Kämppi