Elina Kuronen on HPS:n uusi seuravalmentaja

23.11.2022

Elina Kuronen aloittaa HPS:ssa päätoimisena seuravalmentajana. Kuronen liittyy naisten edustusjoukkueen valmennusryhmään ja samalla hän ottaa vastuun T10/11-ikäluokasta. Lisäksi hän on kehittämässä junioreiden yksilö- ja kilpavalmennusta.

Viime vuodet Kuronen on toiminut valmentajana FC Espoossa, jossa hän vastasi 06-08-syntyneiden ikäluokista ja toimi naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Seuravalmennuksen lisäksi hän on ollut U19-maajoukkueen valmennusringissä ja parhaillaan hän myös viimeistelee UEFA A -valmennuskoulutusta.

Valmennuspolkunsa hän aloitti jo 18-vuotiaana, ja vuonna 2014 hänet palkattiin päätoimiseksi valmentajaksi Pohjois-Espoon Ponsiin. Samaan aikaan hän suoritti liikuntaneuvojan koulutuksen ja UEFA B -tason koulutuksen.

HPS:n toiminnanjohtaja Pasi Paakki sanoo Kurosen tuovan paljon osaamista ja laatua koko seuralle. Kurosen aiemmat näytöt puhuvat puolestaan ja hänen halunsa kehittää valmennusta on arvokas lisä HPS:lle.

- Alusta lähtien oli selvää, että haluamme palkata Elinan. Näytöt valmentajauralta ja innostus pelaajien kehittämistä kohtaan tekivät vaikutuksen. Meille on myös äärimmäisen tärkeää, että seuraan saapuvat henkilöt haluavat olla osa koko seuran kehitystä ja kokevat kehittyvänsä itsekin tätä kautta. Elina osuu tähän kuvaukseen täydellisesti, Paakki sanoo.

HPS:n liigajoukkueen valmennusryhmään

PEP:stä Kurosen tie vei FC Espooseen vuonna 2019 ja nyt kolme vuotta myöhemmin Hopsiin. Pitkään juniorivalmennuksen parissa toiminut Kuronen kertoo kaivanneensa uudelle "epämukavuusalueelle" aikuisten liigaympäristöön. HPS:ssa hänelle tarjoutui mahdollisuus hypätä mukaan liigajoukkueeseen Mari Savolaisen johtamaan valmennusryhmään.

- Mari soitti ja kysyi mukaan ensi kauden valmennustiimiin ja niin Hopsissa tarjoutui paikka. Minua kiinnosti ottaa seuraavaa steppi omalla valmentajapolullani ja päästä liigaympäristöön valmentamaan seuraavaksi, Kuronen kertoo.

Kuronen on jo päässyt tutustumaan HPS:n liigajoukkueeseen syksyn harjoituksissa. Päävalmentaja Savolainen on hänelle entuudestaan tuttu, mutta uusia kasvoja luonnollisesti riittää uuteen joukkueeseen saavuttaessa. Hän oli jo etukäteen kuullut hyvää HPS:n ilmapiiristä ja se olikin huomionarvoisimpia asioita jo ensimmäisistä treeneistä lähtien.

- Joukkueesssa on ennen kaikkea hyvä henki ja hyvä porukka. Työmoraali on todella korkea niin pelaajissa kuin valmentajissakin, kaikki haluavat puhaltaa yhteen hiileen. Valmentajat haluavat auttaa pelaajia ja pelaajat valmentajia, Kuronen kertoo ensivaikutelmastaan joukkueesta.

Uusia näkemyksiä junioreille

Liigavalmennuksen lisäksi Kuronen ottaa vastuun T10/11-ikäluokasta ja on mukana kehittämässä tavoitteellisten pelaajien yksilövalmennusta. Kuronen oli vakuuttunut pitkäjänteisestä ja laadukkaasta kehitystyöstä, mitä HPS:ssa tehdään junioripuolella.

- Seuralla on tahtotila kehittää tyttöpuolta eteenpäin ja pelaajapolku vie junnuista aina liigaan asti. Se oli itselleni henkilökohtaisesti tärkeä asia, Kuronen sanoo.

Kuroselle on tärkeää ottaa aktiivisesti henkilökohtaista kontaktia pelaajiin myös yksilöinä eikä vain joukkueen jäseninä.

- Pyrin tuomaan uusia näkemyksiä omalla positiivisella tavallani. Mutta ennen kaikkea pelaajille yritän antaa henkilökohtaista valmennusta ja etenkin yksilövalmennuksissa keskittyä siihen, että kaikki saisivat henkilökohtaista palautetta ja oppeja.

- Minulle on tärkeää, etten tule vain vetämään treenejä, vaan että pystyn myös antamaan pelaajille näkemyksiä ja vinkkejä sekä etenkin positiivista palautetta.

Vuosi lähenee loppuaan ja uusi kausi siintää jo horisontissa. Kuronen on jo innoissaan tulevasta ja odottaa, että pääsee sisäänajon jälkeen toden teolla työn touhuun uudessa ympäristössä.

- Lähdetään tekemään töitä kovaa. Ja palkinto seuraa siitä, Kuronen toteaa.

Tervetuloa Hopsiin Ellu!

HANKI KAUSIKORTTISI KAUDELLE 2023 KUVAA KLIKKAAMALLA!