Maalivahtitrio jatkaa: Emilia Tuomela ja Rebekka Mäkelä jatkosopimukseen

22.11.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Maalivahdit Emilia Tuomela ja Rebekka Mäkelä jatkavat HPS:ssa kaudella 2022. Molemmat ovat tehneet joukkueen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Tuomela murtautui pelaavaan kokoonpanoon viime kauden aikana ja hän torjui mallikkaasti 12 ottelussa. Hän sai jo debyyttikaudellaan tililleen ensimmäisen nollapelinsä syyskuussa JyPK:a vastaan, jolloin hän piti joukkueen 0-1-voitossa kiinni lopun tärkeillä torjunnoillaan. Etenkin torjujana nuori porilainen on säväyttänyt osaamisellaan Kansallisessa liigassa.

- Jatkosopimus tuntui luonnolliselta ratkaisulta, koska olen viihtynyt Hopsissa olosuhteiden ja ihmisten puolesta hyvin. Ensi kaudella haluan nostaa kokonaisvaltaisesti oman pelaamiseni tasoa ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään, Tuomela sanoo.

Mäkelä ei saanut pelejä liigassa vielä viime kaudella, mutta hän on ollut tiiviisti viikottain mukana maalivahtikolmikon toiminnassa. Hän kävi myös tuuraamassa muutaman kerran HPS/2:n peleissä. Vaikka peliaikaa liigassa ei ole kertynyt, hän on kuitenkin osoittanut harjoituksissa potentiaalinsa ja kehitys on ollut nousujohteista.

- Olen innoissani tulevasta kaudesta! Viihdyn HPS:ssa erittäin hyvin, valmennus ja arki on meillä hyvin laadukasta ja koen, että tämä on minulle edelleen paras mahdollinen ympäristö kehittyä, Mäkelä sanoo.

Vuoden 2022 maalivahtitrion täydentää Jessica Kiviaho, jonka kanssa oli tehty kahden vuoden sopimus viime kauden alussa.


Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2022

Maalivahdit
Jessica Kiviaho
Emilia Tuomela
Rebekka Mäkelä

Puolustajat
-

Keskikenttä
Aino Lehtinen

Hyökkääjät
Ella Andberg
Piipa Kämppi