Emilia Tuomela torjuu Hopsissa kaudella 2023

31.10.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Emilia Tuomela jatkaa HPS:ssa kaudella 2023.

Maalivahti Emilia Tuomela, 20, on solminut HPS:n kanssa jatkosopimuksen ensi kaudesta. Hopsin ensimmäisellä liigakaudella joukkueeseen liittynyt Tuomela aloittaa kolmannen kautensa seurassa.

Päättyneellä kaudella Tuomela torjui seitsemässä ottelussa. Nuoren kassarin kauden kohokohtiin sisältyi tärkeät nollapelit kotikentällä FC Honkaa ja PK-35 Vantaata vastaan, joissa molemmissa Tuomelan torjunnat mahdollistivat niukat 1-0-voitot. Tuomela on torjujana Suomen parhaimmistoa, mistä hyvä osoitus oli edellä mainittu PK-35 Vantaa -ottelu, jossa hän torjui peräti yhdeksän maalia kohti suuntautunutta laukausta. 

Ensi kaudelle Tuomela odottaa vastuun kasvavan entisestään. Hän uskoo kehityskäyrän jatkavan ylöspäin paitsi itsensä, myös koko joukkueen osalta.

- On hienoa jatkaa Hopsissa, sillä täällä tehdään kovasti töitä yhteisen tavoitteen eteen ja se näkyy koko seuran tasolla. Viime kausi oli itselleni hieman haasteellinen, mutta koen olevani nyt entistä vahvempi, enkä malta odottaa, mitä uusi kausi tuo tullessaan, Tuomela sanoo.

- Uskon, että Pakila Roadilla nähdään ensi kaudella taisteleva ja voitonhimoinen HPS, joka pystyy yllättämään vastustajan kuin vastustajan.


Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2023

Maalivahdit
Emilia Tuomela

Puolustajat
Ella Pesonen
Helmi Vapola
Julia Haikonen
Aura Nyholm

Keskikenttäpelaajat
Aada Nurmi
Hanna Onufriew
Elisa Lemettinen
Aino Lehtinen

Hyökkääjät
Oona Jääskeläinen
Piipa Kämppi