Ennakko: Åland United - HPS | Laivareissu saarelle Episodi II

23.9.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Mestaruussarjan kolmannessa ottelussa HPS seilaa Maarianhaminaan Åland Unitedin vieraaksi. 

Kotijoukkue on kovasti pisteiden tarpeessa, sillä se taistelee sarjan pronssimitaleista kiivaasti PK-35 Vantaan kanssa tasapisteissä. HPS:n loppukauden panokset ovat maltillisemmat, sillä sarjataulukossa ainoa jäljellä oleva tavoite on PK-35:n kuuden pisteen kaulan kiriminen. Katseet kääntyvät kuitenkin jo pidemmälle ensi kauteen, joten uusien taktiikoiden sisäänajolle on nyt saumaa.

Runkosarjassa Hopsi tasasi pisteet Åland Unitedin kanssa Paloheinässä hurlumhei-tapahtumien jälkeen 3-3. Vieraskentällä hyvä alku kääntyi 3-1-tappioksi pelinkääntäneen pilkkuvihellyksen ja sitä seuranneen synkän vartin jälkeen, kun Åland United viimeisteli kaikki maalinsa ensimmäisen puoliajan loppuun.

Åland United porskuttaa yhdeksän ottelun tappiottoman matsin putkessa. Maaleja saarelaiset ovat takoneet varsin tehokkaaseen tahtiin, itse asiassa toisiksi parhaiten koko liigassa yhdessä HJK:n kanssa (53 tehtyä maalia). Maalinteossa kovinta tahtia ovat pitäneet yllä ykköspyssy Katherine Loferski (10 maalia), kesken kauden saapunut uusiseelantilainen Jacqueline Hand (7) sekä vasta 15-vuotias huippulupaus Olivia Ulenius (6). 

Hopsilla on ollut viime aikoina vaikeampaa. Edellisestä viidestä ottelusta voitto on irronnut ainoastaan ONS:sta. Edellisessä kolmessa ottelussa HPS ei ole onnistunut kertaakaan maalinteossa ja kahdessa aiemmassa Mestaruussarjan ottelussa sarjakärki ja -kakkonen KuPS ja HJK ottivat molemmat 3-0-voitot Hopsin kustannuksella. Sitä ennen runkosarjan viimeisellä kierroksella HPS kärsi ylemmän loppusarjapaikan varmistamisen jälkeisen krapulan Ilveksen vieraana tylysti 4-0-tappiolla. Nyt olisi siis korkea aika kaunistella jälleen tehtyjen maalien saraketta.

Viime viikolla HPS pelasi lievästi siipirikkoisena, sillä Piipa Kämppi, Julia Haikonen ja Daniela Tolonen puuttuivat kokoonpanosta. Kokemusta toivat hätiin hälytetyt Maiju Hirvonen ja Dali Meller, jotka tekivät loppukauden mittaiset sopimukset vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Duon palveluksia ei kuitenkaan HJK:ta vastaan tarvittu ja molemmat viettivät ysikymppisen vaihtopenkillä.

Haikonen ja Tolonen ovat Åland Unitedia vastaan jälleen käytettävissä, mutta Kämppi on edelleen loukkaantumisen takia sivussa. 

"Hyvät lähtökohdat otteluun"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen odottaa tiukkaa ottelua Maarianhaminassa.

- Aikaisemmat kohtaamiset Ålandia vastaan ovat olleet ovat tiukkoja ja tasaisia pelejä ja varmasti tämäkin tulee myös olemaan tiukka ja tasainen.

Joukkue matkaa Maarianhaminaan jo päivää aikaisemmin helpottaakseen valmistautumista.

- Pelaajat pystyvät rauhassa valmistautumaan otteluun, kun menemme päivää aikaisemmin paikalle. Meillä on kaksi hyvää peliä takana sekä hyvä harjoitusviikko. Meillä on hyvät lähtökohdat otteluun.