Ennakko: Åland United - HPS | Liigapelit jatkuvat saarella

22.7.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kansallisen liigan kesätauko tulee HPS:n osalta päätökseen lauantaina ja pelit jatkuvat vierailulla Ahvenanmaalla.

Naisten edustusjoukkue ehti lomailla hetken aikaa EM-kisojen pyöriessä Englannissa. Takaisin sorvin ääreen on kuitenkin palattu hyvissä ajoin ja viimeiset viikot on keskitytty valmistautumiseen pelien jatkuessa jälleen viikonloppuna. Lauantaina HPS ottaa varhain aamulla suunnaksi Maarianhaminan, jossa se kohtaa Åland Unitedin.

HPS:lla oli toukokuun puolivälistä käynnissä kovavireinen vaihe, jonka aikana joukkue eteni tappioitta viisi ottelua putkeen. Peräti neljästi oma maali pysyi puhtaana ja hyvän formin aikana pisteitä napsittiin FC Hongalta (1-0), ONS:lta (0-0), Ilvekseltä (5-0), NJS:ltä (0-3) ja PK-35:ltä (1-1). Juuri ennen tauon alkua HJK otti vierasvoiton derbyssä HofS Areenalta 0-2-lukemin. 

Kesäkuun peleissä tuleva kotijoukkue Åland United koki kaikki mahdolliset lopputulemat ja kolmesta pelistä sille jäi käteen voitto, tasapeli ja tappio. Pistejakoon ÅU päätyi HJK:n kanssa Maarianhaminassa, Kuopiossa KuPS otti selkeän 4-0-voiton ja viimeisimpänä saarelaiset ottivat päänahan NJS:stä 0-4-lukemin.

Hyvien peliesitysten säestämänä HPS on napsinut kauden mittaan mukavan potin pisteitä ja tällä hetkellä se oikeuttaa sarjataulukossa kuudenteen sijaan. ÅU keikkuu pari pykälää korkeammalla neljäntenä seitsemän pistettä muhkeammalla pistesaldolla.

ÅU on ollut hyökkäyspäässä tehokas ja maaleja on syntynyt kaiken kaikkiaan 31 kappaletta, mutta puolustuspäässä sillä on ollut vaikeampaa. Päästettyjen maalien sarake näyttää selkeästi muita kärkijoukkueita isompaa lukemaa (17), jota on verottanut etenkin KuPS- ja HJK-tappiot, joissa se päästi neljä maalia kummassakin.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Paloheinässä Hopsin ja Ålandin välinen ottelu tarjosi runsaasti draamaa. HPS jätti Ålandin toistuvasti takaa-ajoasemaan siirtyen kolmesti johtoon pelin aikana. Hetken aikaa Hopsi näytti jo olevan matkalla maukkaaseen voittoon, kun Ella Andberg vei kotijoukkueen 3-2-johtoon muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Åland United kampesi kuitenkin vielä niukasti kolmannen kerran tasoihin Jacqueline Handin viimeisen minuutin maalilla, joka herätti parranpärinää ja jossittelua somen puolella vielä seuraavien päivien ajan.

Kotikentällään Ahvenanmaalla Åland United on perinteisesti ollut vahvoilla. Kuluvan kauden aikana se on hävinnyt siellä ainoastaan kerran KuPS:lle, mutta muuten saarelaiset ovat nauttineet vahvasta kotiedusta laivamatkan väsyttämien vierailijoiden emäntinä. Nytkin ÅU lähtee ennakkosuosikkina käynnistämään koneita kauden jatkoon, mutta HPS osoitti jo keväällä pystyvänsä aiheuttamaan totisesti ongelmia.

HPS joutuu vääntämään pisteistä Ahvenanmaalla ilman loistavaa kautta pelannutta Aada Nurmea, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan. Myös Ella Pesonen on loukkaantumisen takia edelleen sivussa, mutta muuten pelaajisto on täydessä iskussa valmiin.