Ennakko: FC Honka - HPS | Uusintavoitto tavoitteena Tapiolassa

22.7.2021

HPS kohtaa perjantaina Kansallisen liigan 12:ssa ottelussaan FC Hongan vieraskentällä Espoon Tapiolassa.

Edellinen kohtaaminen espoolaisia vastaan Oulunkylän toukokuisessa illassa jäi historiankirjoihin, sillä tuolloin HPS nappasi ensimmäiset liigapisteensä 1-0-kotivoitolla Aino Lehtisen maalilla. FC Honka oli ottelussa niskan päällä ja onnistui muutamaan otteeseen kolisuttelemaan maalipuita, mutta ei kyennyt ohittamaan maalilla torjunutta Jessica Kiviahoa

HPS on edellisistä otteluista PK-35:ttä ja PK-35 Vantaata vastaan pystynyt nipistämään kaksi tasapelipistettä. Sarjasijoitusta kahdeksantena on pystytty vankistamaan 11 pisteellä ja yläloppusarjaan oikeuttava kuudes sijakin on vain kolmen pisteen päässä. Takana keikkuvat Ilves viiden pisteen päässä ja pahnanpohjimmaisimpana JyPK, joka on toistaiseksi ilman pisteitä sarjassa.

Perjantain kotijoukkue FC Honka puolestaan on onnistunut keräämään 16 pistettä ja majailee taulukossa viidentenä. Kausi on kuitenkin ollut espoolaisille pettymys, sillä laadukkaalla ryhmällä pelaava joukkue lähti kauteen tavoitellen mitalisijoituksia, jopa mestaruutta. Kesätauon jälkeen FC Honka on kiristänyt hieman tahtia napaten kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Joukkue tarjosi shokkihoitoa kärjessä kamppailevalle Åland Unitedille kaatamalla saarelaiset 3-1 Tapiolassa. Ilveksen kanssa FC Honka junnasi 1-1-tasapelin, minkä jälkeen liigajumbo JyPK kaatui 2-0.

Vaikka FC Honka pystyikin jopa hieman yllättäen voittamaan Åland Unitedin, otteet eivät ole varmasti tyydyttäneet espoolaisia. Ilves-tasuri oli FC Hongalle menetetyt kaksi pistettä ja JyPK:kin aiheutti suuria hankaluuksia, vaikka voitto lopulta irtosikin.

HPS sen sijaan on pelannut kuin eri joukkue kevätkierrokseen verrattuna. Siinä missä keväällä molempia PK:ta vastaan kärsittiin rökäletappiot 1-6- ja 0-4-lukemin, nyt molempia vastaan on pystytty napsimaan pisteitä. Etenkin helsinkiläistä PK-35:ttä vastaan tasapeli jäi jopa harmittamaan, sillä HPS:lla oli omat saumansa ottelun voittoon.

Päävalmentaja Toni Anttila: "Pystymme uusimaan voiton"

Valmennusryhmä oli tyytyväinen viime viikon esitykseen PK-35 Vantaata vastaan kotikentällä. Etenkin puolustuspelaaminen keräsi valmennukselta kehuja. Joukkue lähteekin huomiseen otteluun itseluottamusta uhkuen.

- Olemme kerran jo näyttäneet, että pystymme kaatamaan Hongan ja uskomme vankasti, että pystymme uusimaan voiton. Meillä on jälleen kerran ollut hyvä ehjä treeniviikko. Koko joukkueen kanssa olemme puhuneet siitä, että lähdemme hakemaan kolmea pistettä Hongasta jälleen. Olemme valmiita, päävalmentaja Toni Anttila sanoo.

- Olemme katsoneet edellisen matsin klipit läpi, sieltä löytyi paljon onnistumisia. Harmillisesti PK-35 Vantaa pääsi tekemään maalin heti pelin alussa meidän pienestä virheestä. Puolustimme koko pelin todella hyvin, mihin olemme todella tyytyväisiä. Peli näyttää siltä, että olemme selvästi menneet eteenpäin, etenkin puolustuspäässä.

Anttila povaa perjantain ottelusta erilaista kuin mitä Oulunkylässä nähtiin. Hyvää tulosta lähdetään hakemaan tiiviin puolustuksen kautta.

- Honka on pikkaisen muuttunut siitä, kun viimeksi kohdattiin, ja he luultavasti pelaavat hieman eri tavalla kevääseen verrattuna. Olemme huomioineet sen omassa suunnitelmassamme. Huomenna meidän on taas kerran pystyttävä puolustamaan todella hyvin joukkueena. Uskon, että myös hyökkäyksessä pystymme hallitsemaan peliä tiettyjä jaksoja ja sitä kautta olemaan vaarallisia. 

Ratkaisun avaimet

FC Hongalla on erityinen etu kotikentällään Tapiolassa nurmialustalla, joka on HPS:lle vieraampi viheriö. Toisaalta Vihreät pääsevät valmistautumaan otteluun levänneempänä, sillä ottelu on kotijoukkueelle jo toinen tällä viikolla, koska FC Honka joutui pelaamaan rästipelinsä JyPK:a vastaan tiistaina.

FC Hongalla jäi varmasti paljon hampaankoloon Oulunkylän tappiosta ja he lähteävät hakemaan vimmatusti revanssia. Espoolaisten otteet ovat kuitenkin olleet ailahtelevia ja tasaisiin suorituksiin pystyneellä HPS:lla on hyvät mahdollisuudet toistaa kevätkierroksen yllätys myös vieraskentällä.

Poissaolot

Ei merkittäviä loukkaantumisia viime kierrokselta. Julia Haikosella ollut pientä vaivaa, mutta hän on pelikuntoinen. Muuten kasassa on ehjä nippu pitkäaikaispoissaolijoita Iida Lainetta ja Dali Melleriä lukuun ottamatta.


FC Honka - HPS, perjantaina 23.7. klo 18.30
Kansallisen liigan ottelut ovat katsottavissa Ruudussa.