Ennakko: HPS - HJK | Kauden viimeinen kotiderby

16.9.2022

Kuva: Juha Leskinen

Kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa HofS Areenalla pelataan HPS:n ja HJK:n välinen derby.

Asetelmat otteluun ovat joukkueille hyvin erilaiset. HPS on sarjataulukossa kuudentena kaukana mitalitaistelusta, kun taas HJK kamppailee selkä seinää vasten mestaruudesta. Hopeasijalla tällä hetkellä majaileva Klubi on neljä pistettä kärjessä kaahaavaa KuPS:aa jäljessä, joten pistemenetyksiin sillä ei enää ole varaa.

HPS kärsi viime viikolla 3-0-tappion juurikin sarjakärkeä vastaan Kuopiossa. Lopputuloksesta huolimatta Hopsin leirissä oltiin tyytyväisiä siihen, että aiempiin kohtaamisiin verrattuna palloa pystyttiin pitämään huomattavasti pidempiä aikoja, ja että tilanteita luotiin myös kuopiolaisten boksissa.

HJK:n kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi viime viikonloppuna, kun se pelasi Töölössä tasan 1-1 Åland Unitedin kanssa. Klubin tappioton putki on jo 10 ottelun mittainen ja edellisen kerran se on hävinnyt toukokuussa - mitäs muutakaan kuin - KuPS:aa vastaan. Klubi on siis ollut virkeässä lennossa pisin kautta.

Runkosarjan aikana HPS joutui taipumaan kahdesti HJK:ta vastaan (5-1 ja 0-2). Kotikentällä HPS on kuitenkin ollut perinteisesti vahva, ja myös viimeisimmässä kohtaamisessa kesäkuussa HJK sai tehdä täyden päivätyön voiton eteen. 

HJK:ta vastaan HPS joutuu lähtemään hivenen harventuneella joukkiolla. Julia Haikosella täyttyi korttitili viime kierroksella KuPS:aa vastaan, joten hän kärsii pelikieltonsa Klubia vastaan. Daniela Tolonen ei HJK-lainapelaajana ole käytettävissä. Lisäksi Piipa Kämppi kärsi Kuopiossa loukkaantumisen, joka pitää hänet toistaiseksi sivussa.

Hyvä hetki haastaa

Joukkueet ovat varsin tuttuja toisilleen, mutta joitain uusia jippoja saattaa Hopsilla olla luvassa loppukauden aikana. Viime kierroksella Hopsi löysi tapoja vaikeuttaa kuopiolaisten pelaamista, mikä näkyi jokaisella pelin osa-alueella maalipaikoista syöttöjen määrään ja pallonhallintaprosentteihin.

- Samalla tavalla valmistaudutaan kuin muihinkin peleihin. Pääsemme pelaamaan paineettomasti, kun emme ole mitali- tai putoamiskamppailussa, joten tämä on hyvä hetki lähteä haastamaan rohkeasti sarjan kärkijoukkueita. Joitain uusia asioita ajamme sisään pelillisesti myös jo ensi kautta silmällä pitäen. Haluamme, että meillä on enemmän keinoja valikoimassamme, jotta voimme haastaa kärkijengit myös ensi kaudella, päävalmentaja Mari Savolainen sanoo.

Pelaajavalikoima ei ole optimaalinen poissaolojen takia, mutta Savolainen ei ole huolissaan asiasta. Vaihtoehtoja löytyy ja joukkue kestää muutaman pelaajan puuttumisen. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun lainakuviot vievät pelaajia kokoonpanosta.

- Totta kai sillä on jotain vaikutusta, kun kaikki pelaajat eivät ole käytettävissä, mutta olemme etenkin Klubia vastaan tottuneet siihen, että joku on poissa. Ei se tule ratkaisevassa asemassa olemaan.