Ennakko: HPS - HJK | Paikallisottelut saavat jatkoa

17.6.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS kohtaa seuran kesäjuhlien huipentumassa 115-vuotisjuhlia tänä vuotta viettävän Helsingin Jalkapalloklubin toista kertaa tällä kaudella.

Helsingin paikallisväännöt saavat jatkoa Kansallisessa Liigassa, kun HPS emännöi sarjataulukon sijalta kolme löytyvää HJK:ta HofS Areenalla 18.6. klo 17. Seuran kesäjuhlat alkavat jo klo 14:30, joten karnevaalitunnelmaa voi Pakila Roadille tulla aistimaan jo hyvän tovin ennen ottelun alkua. 

Viime viikolla Hopsi jakoi pisteet paikallisottelussa Pihlajamäen punamustia vastaan, joten joukkue haluaa jäädä kesätauolle voitto taskussaan HJK:sta. 

Edellinen kohtaaminen HJK:ta vastaan Bolt Areenalla 16.4. päättyi Vihreiden Jääkäreiden kannalta hyvin epämiellyttävästi, kun Klubi kaatoi vihreäpaitaiset vierailijat 5-1 loppulukemin.  Elisa Lemettinen toi HPS:n tasoihin näyttävällä kaukolaukauksella ja vierasjoukkue sinnitteli pelissä mukana ensimmäisen puoliajan ajan, mutta toisella jaksolla noin tunnin pelin jälkeen HJK:n siirryttyä 3-1 johtoon oli Hopsin nostettava riskitasoja kavennusmaalia hakisessaan. Aktiivisuudesta huolimatta tarvittavia maaleja ei syntynyt, vaan kotijoukkue kaunisteli lisäajalla tulostaulua kahden lisämaalin turvin. 

Hopsi on pelannut viimeiset viisi ottelua ilman tappioita päästäen näissä ainoastaan yhden maalin, joka tuli edellisen kierroksen paikallisottelussa PK-35:sta vastaan. Peli on ollut vapautuneempaa ja onnistujia on löytynyt laajalta rintamalta vihreäpaitaisen kotijoukkueen riveistä. 

Vierasjoukkue HJK tulee otteluun vakuuttavan 6-0 voiton turvin ONS:sta ja viimeisestä viidestä ottelusta ainoa tappio on tullut KuPS:ia vastaan. Klubin tehopelaajana on kunnostautunut Oona Sevenius  kuudella maalilla ja kolmella maalisyötöllä. HJK:n paidasta löytyy myös Helmareiden EM-kisajoukkueeseen valittu Essi Sainio.

Odotettavissa on tasaisempi ottelu kuin, mitä huhtikuussa Boltilla nähtiin. Kumpikin joukkue haluaa poistua kesätauolle kolmea pistettä rikkaampana ja jatkaa hyvää virettään. 

"HJK laitetaan koville kotiyleisön edessä"

Päävalmentaja Mari Savolainen kertoo fiiliksen olevan hyvä ja viime viikon flunssa-aallon jälkeen joukkue on palannut lähes sataprosenttisesti, sillä vain yhtä pelaajaa lukuunottamatta HPS:llä on ollut täysi rinki harjoituskentällä käytettävissä. 

-Asenteen tulee olla Klubia vastaan alusta asti 90 minuutin ajan kunnossa, sillä Boltilla nähtiin, että heitä vastaan ei riitä OK-tason asenne. HJK on pelannut vakuuttavasti edelliset ottelunsa, mutta niin olemme myös mekin. 

HPS on tällä kaudella pelannut vahvasti erityisesti kotikentällään, joten kuskin paikka tulee ottaa myös Klubia vastaan.

-Kotiotteluita emme ole tänä vuonna hävinneet ja sen pitää näkyä myös Klubia vastaan. HJK laitetaan tiukille kotiyleisön edessä, Savolainen summaa. 


HPS - HJK, lauantaina 18.6. klo 17.00

Tapahtuman tarjoaa Stadium

Matsiliput  myy Tiketti

Kansallista liigaa voit seurata myös Ruudusta