Ennakko: HPS - FC Honka | Kotona pelataan isoista pisteistä

13.5.2022

Kuva: Juhani Järvenpää

HPS saa HofS Areenalla vieraaksi FC Hongan Kansallisen liigan kauden seitsemännessä ottelussa.

Lauantaina Paloheinässä on tärkeitä pisteitä jaossa. HPS on sarjataulukossa yhden sijan FC Hongan takana kolmen pisteen erotuksella, tosin espoolaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Kauden avausvoitto on antanut odottaa itseään tähän mennessä, vaikka lähellä se onkin jo useampaan otteeseen ollut.

Edelliset kierrokset ovat olleet Hopsille vaikeita ja neljästä edellisestä ottelusta pistesaldo on karttunut vain yhdellä pisteellä. Otteluohjelma on kuitenkin ollut haastava, sillä kaikki edelliset kohtaamiset ovat olleet sarjan kärkijoukkueita KuPS:aa, HJK:ta, PK-35 Vantaata ja Åland Unitedia vastaan, joista jälkimmäisin sai juuri ja juuri nipistettyä pelin tasoihin.

Jos viime kierrokset ovat olleet HPS:lle haastavia, vaikeaa on ollut myös FC Hongalla. Seitsemästä ottelusta se on saanut kasaan kuusi pistettä kahdella voitolla sarjataulukon toiseksi viimeistä ja viimeistä NJS:aa ja ONS:a vastaan. Viisi tappiota on taatusti tuloksellisesti pettymys FC Hongalle ja se ei varmasti halua tulevassa koitoksessa kärsiä pistemenetyksiä.

Ottelutahti on ollut tiukka vieraille. Lauantain ottelu on FC Hongalle jo kolmas viikon sisään, joten kuormitusta lienee kertynyt tiukassa rytmissä. Viimeksi se vieraili Kuopiossa keskiviikkona, jolloin KuPS oli parempi 2-0-tuloksella. Viikko sitten lauantaina FC Honka juhli 3-0-kotivoittoa NJS:aa vastaan.

HPS pääsee pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön edessä. Edellinen kotiottelu pelattiin huhtikuun loppupuolella Ålandia vastaan, jota seurasi vierasreissut Myyrmäkeen ja Kuopioon. HPS on kuluvan kauden aikana päässyt pelaamaan Paloheinässä vain kerran ja lisäboosti tutusta viheriöstä tulee tarpeeseen tärkeässä kohtaamisessa.

FC Honka koki vapun alla kovan kolauksen, kun ykkösmaalivahdin vastuuta kantanut Emma Immonen kannettiin paareilla pois kentältä HJK:ta vastaan ensimmäisellä puoliajalla. Immosen loukkaantumisen vakavuus ei ole tiedossa, mutta virkaa tekevä Liisa Tuomi on suoriutunut vähintäänkin kelvollisesti maalivahdin tontilla, eikä FC Hongan tulokset pitäisi jäädä torjujasta kiinni.

Isossa roolissa keltamustien keskikentällä peliä on pyörittänyt Eevi Sutela ja pitkäaikainen työmyyrä Milla Punsar. FC Honka sai myös tärkeän paluumuuttajan KuPS-ottelun alla, kun Yhdysvalloissa pyörähtänyt Nana Yang palasi pelaavaan kokoonpanoon. Ykkösmaalinsylkijää ei ole espoolaisten riveistä noussut vielä esiin ja tällä hetkellä joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa kahdella maalilla Aino Nurmi, joka tuuletteli komeaa kaukolaukausosumaa NJS:aa vastaan.

Edellisen kerran HPS ja FC Honka löivät yhteen talvella harjoitusottelussa, joka päättyi sopuisaan maalittomaan tasapeliin. FC Honka piti enimmäkseen palloa, mutta parhaimmat maalintekopaikat siunaantuivat Hopsille. Tällä kertaa maalipaikoista olisi syytä rankaista, mikäli avausvoitto halutaan toistamiseen napata viime kauden tapaa FC Honkaa vastaan.

"Treenattujen asioiden pitää alkaa tuottaa tulosta"

Alkukauden aikana HPS on kohdannut kaikki sarjan top 4 -joukkueet ja montaa pistettä etukäteen ei todennäköisesti joukkueen ulkopuolella noista peleistä ole Hopsille budjetoitu. Aivan samankaltaista mankelia ei ole odotettavissa FC Honkaa vastaan kuin esimerkiksi viikko sitten Kuopiossa, mutta pisteitä olisi tärkeää kerryttää.

- Tämä on tosi tärkeä peli meille. Treenattujen asioiden pitää alkaa tuottaa tulosta. Omaa peliämme lähdemme toteuttamaan, mutta Honka ei ole KuPS, joten lähtökohdat otteluun valmistautumisessa ovat tietenkin erilaiset, päävalmentaja Mari Savolainen sanoo.


HPS - FC Honka, lauantaina 14.5.  klo 17.00
Matsiliput ja kausikortit myy Tiketti.
Kansallista liigaa voit seurata myös Ruudusta.