Ennakko: HPS - Ilves | Kauden avauspuolisko päätökseen kotona

28.5.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kansallisen liigan kevätkierroksen viimeisenä koettelemuksena HPS saa kotikentällä vastaansa Ilveksen.

Viime viikolla HPS jäi Oulussa maalittomaan tasapeliin, vaikka maalipaikkoja riitti useaankin osumaan. Pettymyksestä on toivuttu nopeasti ja Ilvestä vastaan tavoitteena on kerryttää jälleen pistesaldoa kolminkertaisella määrällä viikon takaiseen verrattuna.

Sarjataulukossa tilanne on kutkuttava, sillä Hopsi on maalieron turvin kuudennella sijalla ennen Ilvestä. Kaksinkamppailun voittaja lähtee syyskierrokselle yläloppusarjan sijoituksesta kiinni pitäen kolmen pisteen etulyöntiasemassa. Takana niskaan hengittävä FC Honka on varmuudella jäljessä, sillä se on pelannut yhden ottelun Hopsia ja Ilvestä enemmän.

Ilveksellä on takanaan vaikeampi vaihe, sillä se matkustaa Helsinkiin kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan. Åland United kuritti Ilvestä 1-4-lukemin ja viime viikolla HJK ei antanut edes maalin vertaa armoa 0-4-voitolla.

Viime kauden otannalla Ilves on muodostunut varsin tutuksi vastukseksi, sillä tamperelaiset kohdattiin neljästi loppusarja mukaan lukien. Jokaisella kerralla Ilves vei pidemmän korren, toisinaan isommalla, toisinaan pienemmällä marginaalilla. Joka tapauksessa lynx lynxissä on iso gallus gallus domesticus kynittävänä.

Päävalmentaja Mari Savolainen summaa kauden ensimmäisen puoliskon sujuneen kaksijakoisesti. Toisaalta suorituksiin on voinut olla tyytyväinen, mutta toisaalta hampaankoloonkin on jäänyt kaiveltavaa.

- Tavallaan olemme voineet olla tyytyväisiä kauteen tähän mennessä, mutta silti emme ole täysin tyytyväisiä. Jokainen tietää, että enemmänkin olisi ollut saatavilla, Savolainen sanoo aiempiin tasatuloksiin viitaten.

Sanomattakin on selvää, että tappiotrendi Ilvestä vastaan halutaan kääntää tulevassa kohtaamisessa. Lähtökohdat ovat Savolaisen mielestä oivalliset lauantain ottelun alla.

- Tahtotila joukkueessa on todella korkea. Pelaajatilanne on erinomainen ja pelipaikoista on hyvää kilpailua.  Meillä on takana kaksi nollapeliä ja vain kolme joukkuetta ovat kauden aikana pystyneet voittamaan meidät, ne kaikki ovat sarjataulukon top 3 -joukkueita. Nämä ovat hyviä asioita, mutta haluamme vielä parempaa.


HPS - Ilves
la 28.5. klo 14.00
Liput ennakkoon myy Tiketti.