Ennakko: HPS - KuPS | Sarjakärki vieraaksi Pakila Roadille

5.8.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS kohtaa kotikentällään sarjakärjen ja hallitsevan suomenmestarin Kuopion Palloseuran kauden 15. ottelussaan. 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa keltapaitainen kotijoukkue heilutti lähes koko ottelun ajan tahtipuikkoa, vaikka HPS pystyi ajoittain ottelun alkuvaiheessa jopa kontrolloimaan palloa. Lavdije Begollin avausmaalin reilun 20 minuutin pelaamisen jälkeen KuPS otti täysin komennon itselleen, ja Begollin hattutempun sekä Gentjana Rotchin maalin ansiosta KuPS otti kevätkierroksen ottelussa selvän 4-0 voiton. Kolme näistä maaleista tuli kulmapotkuista,  mikä kertoo joukkueen vaarallisuudesta myös erikoistilanteissa. 

KuPS on ollut tällä kaudella viime kauden tavoin tasaisen vahva viikosta toiseen ja 15 ottelun jälkeen pisteitä on heille kertynyt 42 maalierolla 69-9, mikä kertoo hyvin paljon joukkueen tämänhetkisestä iskukyvystä. Ainoan tappionsa Keltamustat kärsivät toukokuussa vieraskentällä PK-35 Vantaalle, mutta muuten joukkue on onnistunut voittamaan kaikki tällä sarjakaudella pelatut ottelunsa.  Kansallisen Liigan maalipörssin kärkisijat jakavat Begolli ja Rotchi ovat paukuttaneet yhteensä 40 maalia kuluneella kaudella ja ovatkin olleet iso päänvaiva sarjan jokaisen joukkueen puolustukselle. 

Vihreät Jääkärit ovat olleet kotikentällään vaikea vastustaja ja tämän ovat myös sarjan kärkijoukkueet joutuneet toteamaan. 24 päästetystä maalista ainoastaan kuusi on tullut HofS Areenalla, joista kolme tuli kotiavauksessa Åland Unitedia vastaan (HPS - NJS 26.3. 3-3 pelattiin Talin hallissa) ja 17 pisteestä 11 on kertynyt samaiselta kentältä.

Viime kierroksella HPS otti vakuuttavan puolustustaistelun jälkeen kotikentällään 1-0-voiton PK-35 Vantaasta. Vihreät Jääkärit joutuivat puolustamaan lähes koko ottelun matalassa blokissa ja vantaalainen vierasjoukkue oli jatkuvasti aiheuttamassa vaaraa huippuottelun pelanneen Emilia Tuomelan vartioimalla maalilla. HPS onnistui kuitenkin tekemään ottelun ainoan maalin, kun Aino Lehtinen laittoi oman rangaistuspotkunsa irtopallon verkon perukoille. 

Odotettavissa on hyvin samanlainen ottelu kuin viime kierroksella vantaalaisia vastaan. Tällä kertaa vastus on vielä muutaman napsun kovempi, joten vähintään yhtä kurinalaista puolustuspelaamista tarvitaan kuin edellisessä ottelussa. Oma boksi tulee hallita ja omat aihiot hyökkäyskolmanneksella tulee hyödyntää tehokkaasti. 

"Syyskierroksen kovin ottelu"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen odottaa kevätkierroksen tavoin kovaa ottelua. 

- Vierasottelu oli kevätkierroksen kovin ottelu ja huominen ottelu on todennäköisesti syyskierroksen kovin ottelu.  Pitää olla nappisuoritus koko joukkueelta. Ihan hyvä esitys ei riitä KuPS:ia vastaan.

- Begolli ja Rochi ovat hyvin erilaisia pelaajia, joilla on omat vahvuutensa, joita ei saa päästää esiin. Meidän puolustuksen tulee olla tietoinen heidän ominaisuuksistaan. Koko joukkue on täynnä muitakin huippupelaajia ja meidän täytyy olla paljon parempia kuin edellisessä kohtaamisessa. 

Joukkueen terveystilanne on kovaan otteluun valmistautusessa ollut hyvä.

- Pientä flunssa-aaltoa on edelleen ollut, mutta yhtä pelaajaa lukuunottamatta kaikki ovat terveinä. 

HPS - KuPS
lauantaina 6.8. klo 14.00
Liput ennakkoon Tiketistä
Kansallisen Liigan ottelut suorana Ruudusta