Ennakko: HPS - PK-35 | Kauden ensimmäinen kotiderby

10.6.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS kohtaa 11. kesäkuuta HofS Areenalla paikallisottelussa PK-35:n.

Kauden ensimmäinen derby pelattiin Talin hallissa huhtikuussa, jolloin lumikinokset vielä peittivät pääkaupungin ulkokentät. Tämä ongelma on enää vain kaukainen muisto, sillä lauantaina on luvassa aurinkoinen ja lämmin päivä.

Edellinen derby päättyi pistejakoon lukemin 1–1, jossa Vihreät jääkärit olivat viimeisille minuuteille asti kiinni kolmessa pisteessä Aada Nurmen upean kaukolaukausmaalin turvin, kunnes muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Punamustien Julie Forss pääsi sivuvapaapotkusta puskemaan pelin tasoihin.

HPS:n otteet viimeisissä otteluissa ovat olleet vakuuttavia, sillä Hopsi on pelannut neljä tappiotonta ottelua putkeen ilman ainuttakaan päästettyä maalia. Näistä neljästä ottelusta kolme on ollut voitollisia ja yksi vähintäänkin hampaankoloon jäänyt maaliton tasapeli. Alakerran ollessa tilkitty myös hyökkäyspäässä onnistumisia on tullut, kun maaleja on syntynyt kahdessa edellisessä pelissä peräti kahdeksan kappaletta.

Maalinsylkijänä erityisesti on kunnostautunut Oona Jääskeläinen ottaen nimiinsä neljä maalia kahdessa edellisessä ottelussa nostaen samalla kauden kokonaissaldonsa kuuteen maaliin, mikä oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun kuudenteen sijaan Kansallisen Liigan maalipörssissä.

Vierailijat Pihlajamäestä ovat kotijoukkueen lailla pelanneet neljä edellistä ottelua ilman tappioita voittaessaan NJS:n ja ONS:n sekä pelaten tasan PK-derbyssä ja FC Honkaa vastaan. Krista Hakalan maalit edellisellä kierroksella Honkaa vastaan olivat vähintäänkin urheiluruutumateriaalia, joten vaarallisena erikoistilannejoukkueena tunnettu Punamustat taitaa myös monipuolisen maalinteon.

Odotettavissa on huhtikuun kaltainen tasainen vääntö, jossa molemmat osapuolet tulevat tekemään kaikkensa poistuakseen Pakila Roadilta kolmen pisteen kera. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa (5. ja 6.) vierailijoiden ollessa ylempänä vain kolmen pisteen eron turvin. Derbyssä ei kamppailla pelkästään kolmesta pisteestä, vaan myös alueen hallitsijan paikasta, joten kentällä tullaan näkemään kaksi loppuun asti taistelevaa joukkuetta.

"Hyvin menee, mutta menkööt"

Päävalmentaja Mari Savolainen kertoo joukkueessa olleen liikkeellä pientä flunssa-aaltoa, mutta siitä huolimatta tekeminen näyttää hyvältä ja jalkeille saadaan vahva ryhmä. "Hyvin menee, mutta menkööt", Savolainen tiivistää.

- Koko joukkue tiedostaa, että tulevat neljä peliä ovat kovempia kuin nyt menneet edelliset pelit. Se tarkoittaa, että meidänkin on otettava steppi ylöspäin. Joka pelissä tavoitteenamme on voittaa ja ettei omassa maalissa soi kertaakaan. Se on se lähtökohta joka kerta, se ei muutu mihinkään.

Derbyasetelma tuo tapahtumiin aina oman lisäboostinsa. Varsinkin PK-35-kohtaamiset ovat aina olleet tasaista ja kovaa vääntöä.

- PK-35:llä on monia sellaisia pelaajia, jotka voivat yksin muuttaa peliä. Kaikki derbypelit PK-35:ttä vastaan ovat olleet todella tapahtumarikkaita ja kiihkeitä, joten sellaista peliä on lupa odottaa nytkin. Kova matsi tulossa.


HPS – PK-35, lauantaina 11.6. klo 17.00
Matsiliput myy Tiketti.
Kansallista liigaa voit seurata myös Ruudusta.