Ennakko: HPS - PK-35 Vantaa | Päättäritunnelmaa viimeisessä kotiottelussa

13.10.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS saa kauden viimeiseksi vieraaksi HofS Areenalle PK-35 Vantaan. Ottelun alla vietetään seuran kauden päätösjuhlaa.

Liigapelit palaavat viimeisten kierrosten pariin parin viikon maajoukkuetauon jälkeen. Kauden viimeisessä kotiottelussa HPS saa vieraaksi mitaleista kamppailevan PK-35 Vantaan. Vieraat ovat taulukon neljännellä sijalla kaksi pistettä Åland Unitedia perässä, joten PK-35 Vantaa kaipaa pisteitä viedäkseen pronssimitalien ratkaisun päätöskierrokselle.

HPS mitä todennäköisemmin tulee sijoittumaan kauden päätteeksi kuudenneksi, vaikka matemaattiset saumat viidenteen sijaan ovat vielä olemassa. Maallisen materian sijasta suurimpana panoksena kotijoukkueella onkin siis mainetta ja glooriaa.

Seuran kauden päätösjuhlan ja viimeisen kotiottelun merkeissä Pakila Roadilla järjestetään perinteikkäitä juhlallisuuksia. Muun muassa pitkän linjan hopsilainen Piipa Kämppi palkitaan 200 ottelun rajapyykistä edustusjoukkueessa. Toinen moderni seuralegenda Ella Andberg ilmoitti viikolla päättävänsä uransa tähän kauteen, joten hänelle kyseessä on viimeinen kotiottelu Pakila Roadilla.

Tapahtumassa palkitaan myös ikäluokkien parhaita, ansioituneita hopsilaisia sekä tietenkin Östikan kannulla HPS:n vuoden paras pelaaja.

Maajoukkuetauko ei sujunut täysin optimaalisesti HPS:n osalta: joukkueessa riehui flunssa-aalto, minkä takia parin viikon takaisen Åland United -pelin jälkeen treenikentällä on löytynyt tavanomaista enemmän tilaa. Lisäksi Neela Antikainen ja Daniela Tolonen olivat U-19-maajoukkuekomennuksella Skotlannissa ratkomassa Suomelle paikkaa EM-jatkokarsinnassa.

Onni onnettomuudessa kuitenkin on, että sairasteluista on ehditty toipua hyvissä ajoin eivätkä ne rokota pelaajatilannetta PK-35 Vantaa -ottelun alla.

Runkosarjassa voitot jakaantuivat tasan Hopsin ja PK-35 Vantaan välillä. Vantaalaiset hoitivat kolme pistettä Myyrmäessä 2-1-tuloksella, kun taas HPS puolusti punamustat kumoon HofS Areenalla heinäkuun lopussa 1-0. Lauantaina on siis käsillä tie-break-kohtaaminen.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta ei välttämättä niin ehdottomana sellaisena kuin ennen heinäkuun kohtaamista. HPS osoitti pystyvänsä kurinalaisella pelaamisella yllättämään paperilla kovempia joukkueita, kunhan onnistumisia saadaan niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Mikäli HPS toistaa kesän temppunsa, tällä kertaa Kurikassa asti mämmituokkoset pysynevät käsissä.

Tulosten osalta Mestaruussarja on sujunut HPS:lta mollivoittoisesti, joskin johdonmukaisesti. Ottelut KuPS:ia, HJK:ta ja Åland Unitedia vastaan ovat kaikki päättyneet samaisiin 0-3-tappioihin, joten syksyn peleissä maalitili odottaa vielä avatuksi tulemistaan. Kuitenkin tuloksia tarkemmin seuraamalla on ollut ilmiselvää, että pelillisesti HPS on ollut parempi jokaista vastustajaansa vastaan kuin runkosarjan aikana. Paremmat peliotteet on seuraavaksi käännettävä näkymään myös tulostaululla.

PK-35 Vantaan kausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue hurjasteli alkukaudesta voitosta voittoon ensimmäisten seitsemän kierroksen aikana. Toukokuun lopussa tuli pari lipsahdusta Åland United -tappiolla ja PK-35-tasurilla, mutta niidenkin jälkeen voitot saivat jatkoa seuraavissa neljässä pelissä.

HPS:n voitto Pakila Roadilla kuitenkin tuntui toimineen käännekohtana, sillä tuon shokeerauksen jälkeen PK-35 Vantaa on voittanut vain yhden pelin edellisestä kahdeksasta ottelusta. Kovin tylytys tuli Kuopiossa, jossa KuPS ryöpytti vantaalaisia peräti 7-0. Alkukauden voittoputki on pitänyt vantaalaiset mukana mitalitaistelussa tähän asti, mutta Hopsia vastaan pistemenetysbudjetti alkaa käymään vähiin.

Eteenpäin on menty

Päävalmentaja Mari Savolainen harmittelee vaikeaa maajoukkuetaukoa ennen viimeisiä kierroksia. Poissaoloista on kuitenkin selvitty ja terve kokoonpano on Savolaisen mukaan harjoitellut hyvin.

- Pelitauko ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Terveiden pelaajien kanssa ollaan kuitenkin treenattu todella kovaa, Savolainen sanoo.

Mestaruussarjan aikana Hopsia on jo sisäänajettu tulevaa kautta varten. Ensi kaudella tarkoituksena on napsia pisteitä myös sarjan kärkijoukkueilta. Tasonnostoa on jo ollut näkyvissä.

- Olemme huomattavasti valmiimpia verrattuna edellisiin kertoihin, kun olemme pelanneet PK-35 Vantaan kanssa. Pelaaminen on mennyt todella paljon eteenpäin. Meillä on kaikki valmiudet yllättää Vantaa uudestaan.

HPS - PK-35 Vantaa
lauantaina 15.10. klo 15.00
Liput ennakkoon myy Tiketti.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Vapaa pääsy millä tahansa HPS-varusteella!