Ennakko: Ilves - HPS | HPS juhlaottelun vieraana Tampereella

24.9.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS saa lauantaina 25.9. vastaansa jo tutuksi muodostuneen vastustajan Ilveksen Kansallisen liigan alaloppusarjan neljännellä kierroksella.

Kohtaaminen on joukkueiden välillä jo neljäs tällä kaudella, joten vastustajan heikkoudet ja vahvuudet pitäisi olla molemmin puolin hyvin tiedossa. Toistaiseksi Ilves on poistunut jokaisesta keskinäisestä pelistä voittajana, vaikka marginaalit kentällä eivät joka kerta ole olleet niin isot kuin numerot taululla väittävät.

Edellisissä kahdessa kohtaamisessa Helsingissä Ilves on pystynyt yllättämään HPS:n nopeilla maaleilla ensimmäisen puoliajan alussa. Kissapedot ovat prässänneet hanakasti viimeisellä kenttäkolmanneksella ja pakottaneett HPS:n virheisiin omalla puoliskolla, mikä on kostautunut maaleina.

Korkea prässi on myös hankaloittanut pelinavaamista, minkä takia omien hyökkäysten käynnistämisessä on ollut vaikeuksia Ilvestä vastaan. Tamperelaisten veräjänvartija Roosa Karppinen on viimeisenä lukkona ollut hyvässä vireessä ja pelastanut tupsukorvat useammin kuin kerran takaiskuilta.

Viime sunnuntaina HPS otti upean derbyvoiton PK-35:stä 3-1. Viime aikoina huolia herättänyt tehottomuus maalipaikoista oli muisto vain, kun vihreät latoivat maaleja kovalla prosentilla omista tonteistaan. Maalitilastoja kaunistelivat vuoro toisensa perään Hanna Onufriew, Piipa Kämppi sekä Mette Barck, joka sai tililleen kauden ensimmäisen maalimerkinnän elegantilla vasurin sijoituksella.

Ilveksellä on ollut parin viikon tauko otteluiden välillä junnumaajoukkuekomennusten takia, mutta viimeksi se tasasi pisteet samaisen PK-35:n kanssa tuloksella 1-1. Ilves ei loppusarjassa ole vielä päässyt pelaamaan kotikentällään ja edellisestä Kaupin kentällä pelatusta pelistä on vierähtänyt jo kuukausi, joten joukkue saa lisäboostin kotiyleisöstä, jonka edessä se haluaa esittää parastaan. Tampereella vietetään urheilujuhlan lisäksi Ilveksen 90-vuotista taivalta, mikä antaa vielä oman pikantin mausteensa kahden perinteikkään seuran kohdatessa. 

Päävalmentaja Toni Anttila: "Teemme ankarasti töitä"

Ilves on ollut kantona kaskessa kauden aikana, joten Hopsilla on syystäkin kova halu ottaa vihdoin pisteitä Mansesterista. Päävalmentaja Toni Anttila kertoo aikaisempien tappioiden sytyttävän joukkuetta entisestään.

- Lähdemme jatkamaan voittoputkea Tampereelle. Emme ole voittaneet Ilvestä vielä tällä kaudella, mutta nyt on aika ottaa ensimmäinen voitto heitä vastaan. Emme lannistu haasteen edessä, Anttila vakuuttaa.

HPS kruisailee tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa. Kolmas perättäinen täysi pistepotti nostaisi Hopsin ainakin hetkellisesti ottelun vähemmän pelanneen Ilveksen edelle.

- Olemme pisteen päässä Ilveksestä ja voitolla menemme heistä ohi, siinä on hyvää motivaatiota meille. Joukkueessa on todella positiivinen fiilis ja teemme ankarasti töitä kolmen pisteen eteen.

Poissaolot

Ei merkittäviä poissaoloja pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi. Daniela Tolonen on sairastellut ja hänen pelikuntonsa katsotaan vielä lauantaina.