Ennakko: Ilves - HPS | Runkosarjan päätösottelu

25.8.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS kohtaa Kansallisen liigan runkosarjan viimeisessä ottelussa vieraskentällä Tampereen Ilveksen. 

HPS päättää Kansallisen liigan runkosarjan lauantaina petopaitaisen Ilveksen vieraana. Runkosarjan suhteen kummallakaan joukkueella ei ole enää panosta kyseisessä ottelussa, mutta kummallekin joukkueelle on tärkeää saada hyvä onnistuminen alle ennen kuin loppusarjat pyörähtävät käyntiin.

Vasta toista kautta pääsarjatasolla pelaavalle HPS:lle kirjoitettiin viime viikolla yksi sivu lisää historiankirjoihin, kun voitto ONS:sta varmisti paikan Kansallisen liigan kauden 2022 Mestaruussarjassa. 

Lauantain ottelua emännöivän Ilveksen kausi on ollut haasteita täynnä, mutta eroa karsijan paikalla olevaan ONS:iin on ennen runkosarjan päätöskierrosta yhdeksän pistettä, joten alaloppusarjaan petopaidat lähtevät hyvin turvallisista asemista.

Kolmessa edellisessä ottelussa Ilves on onnistunut maalinteossa vain kerran ja kahdessa edelissessä ottelussa sarjan kärkijoukkueet HJK ja Åland United onnistuivat nappaamaan kolme pistettä petopaitojen kustannuksella. Näistä huolimatta HPS:n asenteen tulee olla lauantaina kunnossa, sillä heikolla pelaamisella ei tässä sarjassa pisteitä saada. 

Maalinteko on jakautunut Ilveksessä tasaisesti, sillä parhaat maalintekijät Heta Olmala ja Silja Tuominen ovat tehtailleet kolme maalia ja kahden maalin tekijöitä joukkueesta löytyy peräti neljä kappaletta. Knoppitietona mainittakoon, että isomaalisin tappio kaudella on tullut kevätkierroksella Vihreitä Jääkäreitä vastaan vieraskentällä, kun HPS onnistui voittamaan peräti 5-0.

HPS on viimeisestä neljästä ottelusta hävinnyt ainoastaan yhden ottelun, mikä tuli sarjakärki Kuopion Palloseuraa vastaan, mutta muuten Vihreät Jääkärit ovat pystyneet taistelemaan pisteistä jokaisessa ottelussa. Kotivoitot PK-35 Vantaasta ja ONS:sta sekä tärkeä vieraspiste Tapiolasta FC Hongan vieraana takaavat sen, että Mestaruussarjaan mahtuu tällä kaudella yksi vihreäpaitainen joukkue.

Edellisellä kierroksella mestaruussarjan paikan varmistanut voitto ONS:ia vastaan ei tullut helpolla HPS:lle. Oululaiset olivat johtoasemassa vielä reilun tunnin pelin jälkeen Veera Koskelan maalilla, mutta Hanna Onufriewin ja Aino Lehtisen maalien ansiosta HPS onnistui kääntämään ottelun voitoksi. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että yhdessäkään ottelussa ei ole mahdollista saada puolilla tehoilla helppoja pisteitä. 

HPS:n ja Ilveksen kohtaaminen kevätkierroksella on sellainen, mitä Vihreät Jääkärit muistelevat lämmöllä, kun puolestaan petopaitainen Ilves haluaa unohtaa, että kyseistä ottelua edes pelattiin. Kyseisessä ottelussa HPS onnistui lähes kaikessa ja maaleja tuli kuin siltä kuuluisalta liukuhihnalta. Oona Jääskeläisen tahditti maalisamboja kahden osuman turvin ja Elisa Lemettinen sekä Piipa Kämppi liittyivät mukaan ottelun aikana. Vähintään moraalinen maali kuuluu myös Eerika Hämäläiselle, vaikka tulospalveluissa se omaksi maaliksi merkattiinkin. 

Edellisen ottelun maali-iloitteluista huolimatta tuleva peli on uusi eikä kevätkierroksen muistoihin tule liikaa tuudittautua. Petopaitainen Ilves tulee varmasti antamaan kovemman vastuksen Ratinan nurmella kuin mitä kevätkierroksella HofS Areenalla. Ottelun yhteydessä järjestetään Ilveksen Superpäivä ja odotettavissa on isoa yleisömäärää, joten karnevaalitunnelmaa on mahdollista mennä haistelemaan Ratinan Stadionille. 

"Kiva pelata ison yleisön edessä"

Päävalmentaja Mari Savolainen odottaa hienoa tapahtumaa Ratinassa

- Hyvä peli tulossa. Ilveksellä on oma Superpäivä ottelun yhteydessä, niin kiva pelata ison yleisön edessä. Kiva myös mennä pelaamaan, kun paikka Mestaruussarjassa on meidän osalta varma, Savolainen sanoo 

Savolainen muistuttaa myös, että kevätkierroksen ottelua on tässä vaiheessa turha muistella.

- Kevätkierroksen otteluun ei voi enää tuudittautua, sillä siitä on jo niin pitkä aika, ja jos jokin on varmaa, niin se, että Ilves ei kotikentällään tule viittä maalia päästämään. Keskitymme itse siihen, miten saadaan hyviä juttuja myös huomisesta ottelusta. 

Savolainen mainitsee myös, että kilpailu peliajasta on edelleen kova.

- HPS:ssa on aina kova kilpailutilanne peliajan suhteen ja avauskokoonpanossa on aina hyvin edellisissä peleissä ja harjoituksissa suoriutuneet pelaajat. 


Runkosarjan päätösottelu
Ilves - HPS 
Lauantaina 27.8. klo 18, Ratinan Stadion
Kansallisen Liigan ottelut suorana Ruudusta