Ennakko: KuPS - HPS | Sarjakärjen vieraaksi Savoon

6.5.2022

Kuva: Juha Leskinen

HPS matkaa kuudennella liigakierroksella sarjakärki KuPS:n vieraaksi Kuopioon.

HPS tekee lauantain Kansallisen liigan kierroksella paluun samaiselle rikospaikalle, jossa se pelasi kautta aikain ensimmäisen ottelunsa pääsarjassa reilu vuosi sitten. Vuoden aikana moni asia on ehtinyt muuttua, kuten Kuopion keskuskentän areenan nimi, mutta lähtökohdat ovat varsin samankaltaiset tälläkin kertaa. KuPS on jatkanut hallitsevana mestarina viiden ottelun aikana puhtaalla pelillä ja on murskaavan maalieronsa turvin sarjataulukon piikkipaikalla.

HPS kärsi vapun alla tappion PK-35 Vantaata vastaan Myyrmäessä 2-1-lukemin edellisellä kierroksella. Oona Jääskeläinen vastasi ainoasta Hopsin osumasta puskumaalilla kulmapotkusta käynnistäen viimeisen vartin loppukirin, joka ei kuitenkaan lopulta tuottanut tulosta. Vaikean avausjakson jälkeen HPS kuitenkin paransi pelaamistaan toisen puoliajan edetessä ja laittoi vantaalaiset ahtaalle loppuhetkillä.

Viiden kierroksen jälkeen KuPS on ollut dominoiva molemmissa kentän päädyissä huimalla maalierolla 27-3. Maalipörssiä johtava ja hiljattain kuukauden pelaajaksi valittu hyökkääjä Lavdije Begolli tarvitsi vain viisi ottelua rikkoakseen ensimmäisenä 10 maalin rajan.

Hänen takanaan maaleja ovat mättäneet maalipörssin kärkikahinoista tutut nimet Gentajana Rochi (6 maalia) ja Aino Kröger (4 maalia). Rochi metsästää lauantaina jo sadatta maaliaan Suomen liigakentillä ja on haamurajasta vain yhden osuman päässä.

Etenkin edelliset kolme kierrosta KuPS:n tahti on ollut tappavan tehokasta: takana sillä on voitot ONS:sta 6-0, NJS:sta peräti 9-0 ja viikko takaperin PK-35:stä 4-0. Kuopiolaiset lähtevät luonnollisesti päivänselvänä ennakkosuosikkina toistaiseksi ilman voittoja pelannutta 8. sijalla olevaa HPS:aa vastaan.

Hopsilla ei kuitenkaan ole lauantaina muuta kuin voitettavaa Kuopiossa ja tavoitteena onkin tehdä pelistä mahdollisimman vaikea kotijoukkueelle ja kärkkyä paikkoja yllättää.

- KuPS on sarjan paras joukkue ja he ovat näyttäneet sen kauden alussa. Haluamme kuitenkin olla hankala vastustaja heille huomenna. Keskitymme omaan suoritukseemme ja olemme harjoitelleet ottelun alla hyvin tämän viikon ajan, päävalmentaja Mari Savolainen sanoo.

Varmuudella sivussa HPS:n kokoonapanosta KuPS:aa vastaan on puolustaja Aura Nyholm, joka on U17-maajoukkueen matkassa EM-kisoissa Bosnia ja Hertsegovinassa.