Ennakko: KuPS - HPS | Mestaruussarja käynnistyy

10.9.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kansallisen liigan kauden 2022 mestaruussarja käynnistyy Vihreiden Jääkäreiden osalta huomenna, kun HPS kohtaa vieraskentällä kolmatta kertaa tällä kaudella sarjakärjen Kuopion Palloseuran. 

Joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa päättyivät kuopiolaisten 4-0-voittoihin, mutta HPS pystyi erityisesti kotiottelussaan pitämään palloa ja luomaan maalipaikkoja. Mestaruussarjaan lähtevä HPS ei pelaa enää mitaleista, mutta paikallisvastustaja PK-35 on kuuden pisteen päässä Vihreistä Jääkäreistä, joten isoja pisteitä on seuraavien viiden ottelun aikana jaossa.

Sarjaa johtavien Keltamustien vire tällä kaudella on ollut pelottavan korkealla tasolla ja tämän ovat saaneet totea jokainen joukkue tällä kaudella. Kuopiolaiset tekivät runkosarjan 18 ottelussa peräti 80 maalia, joista joukkueen tehopelaajat Lavdije Begolli ja Gentaja Rochi ovat tehneet 44 maalia. Kuopiolaiset päättivät hyvästä vireestä huolimatta runkosarjan 0-1 tappioon HJK:ta vastaan ja lähtevät Mestaruussarjaan neljän pisteen erolla toisena olevaan Klubiin, joten mestaruus on vielä kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu.

KuPS:lla on Kansallisen Liigan mestaruussarjan lisäksi edessä Mestareiden Liigan karsintaottelut itävaltalaista St. Pölteniä vastaan, joten pienimuotoinen otteluruuhka tulee rasittamaan syyskuun aikana kuopiolaisia. Tähän vaiheeseen KuPS eteni voittamalla elokuussa Puolassa pelatussa karsintaturnauksessa ensiksi liettualaisen Gintran ja dramaattisten vaiheiden jälkeen belgialaisen suurseuran RSC Anderlechtin vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

HPS:lla on todellinen kasvojen pesun paikka, sillä joukkueen viimeinen ottelu runkosarjassa vieraskentällä Tampereen Ilvestä vastaan oli vaatimatonta tekemistä, mutta joukkue lähtee sisuuntuneenpana Mestaruussarjan avausotteluun Kuopioon. 

HPS:lla on ollut Ilves-ottelun jälkeen reilu kaksi viikkoa aikaa valmistautua huomiseen otteluun, joten joukkue lähtee hyvin latautuneena kohti Kuopion Väre Areenaa sekä Mestaruussarjaan kokonaisuutena. Kauden viimeiset viisi ottelua ovat sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta jokaisesta ottelusta tulee lähteä hakemaan itsevarmasti pisteitä. 

"Nälkä kasvaa syödessä"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen odottaa innolla alkaava mestaruussarjaa ja ottelua KuPS:ia vastaan.

- Kiva lähteä jälleen Kuopioon pelaamaan. Meillä on pelkästään voitettavaa, siisti mahdollisuus muutenkin pelata loppukauden ajan parhaita vastaan. Lähdetään kiusaamaan KuPS:ia

Savolainen mainitsee myös, että ottelutauko on käytetty kovaa treenatessa ja oman pelin kehittämisessä.

- Neljä pelaajaa ollut maajoukkueiden mukana ja muiden kanssa on nostettu kuormaa treeneissä ja pyritty kehittämään omaa pelaamistamme.

Savolainen kertoo myös, että Mestaruussarja on koko joukkueelle iso mahdollisuus kehittyä.

- Pyrimme nostamaan meidän pelillistä tasoa, jotta voisimme haastaa jatkossakin kovempia joukkueita. Mestaruussarja on hieno mahdollisuus kehittyä joukkueena, mutta jokaisessa pelistä tulemme haastamaan muut joukkueet ja pelaamaan pisteistä. Nälkä kasvaa syödessä ja halutaan mennä joukkueena eteenpäin.

KuPS - HPS
sunnuntaina 11.9. klo 16.00
Kansallisen Liigan ottelut suorana Ruudusta