Ennakko: NJS - HPS | Taistelu liigapaikasta

16.10.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS pelaa sunnuntaina 17.10. liigakarsinnan ensimmäisen osan NJS:aa vastaan Klaukkalassa.

Viimeinen paikka ensi kauden Kansallisessa liigassa ratkaistaan seuraavan kahden viikonlopun aikana HPS:n ja NJS:n välillä. NJS ylsi toiseksi tiukassa Ykkösen loppukirissä, jossa ONS nappasi sarjan voiton pisteen erotuksella. PKKU jäi lopulta kolmanneksi nuolemaan näppejä tasapisteissä NJS:n kanssa, mutta huonommalla maalierolla.

NJS on tuttu vastus viime kaudelta Ykkösessä. Tuolloin HPS voitti keskinäisissä kertaalleen ja toisessa pelissä päädyttiin tasatulokseen. Mainittakoon, että 2-2-tulokseen päättyneessä ottelussa HPS oli jo ennen peliä varmistanut sarjavoiton ja liigapaikan kaudeksi 2021.

NJS on kuitenkin tehnyt hyvää nousua kauden aikana. Se jäi edellisellä kaudella seitsemänneksi ja heti perään tuli hieno hopeasija ja karsintapaikka. Joukkueen runko on pysynyt melko samanlaisena, vaikka pieniä muutoksia siihen on vuoden aikana tullut. Isoa vastuuta on kantanut hyökkääjäkaksikko Ella Leskelä ja Helmi Laitinen, jotka ovat olleet tehokkaimpia maalintekijöitä yhdeksällä ja seitsemällä maalilla.

HPS:n kausi on ollut kaksijakoinen. Toisaalta tyytyminen oli liigan yhdeksänteen sijaan, mutta pelaamisen laatu on kasvanut huimasti alkukauteen verrattuna ja pisteitäkin kilisi kassaan 24 yhtä monesta ottelusta. HJK:lta tarttui neljä pistettä ja Hongalta kolme, ja ajoittain kampoihin laitettiin myös TiPS:aa, Åland Unitedia ja PK-35 Vantaata vastaan, vaikka tulokset jäivät yhtä Vantaa-tasuria lukuun ottamatta laihoiksi. Lopulta karsintapaikka jäi käteen, kun Ilvestä ja PK-35:ttä vastaan ei saatu tarvittavia voittoja.

HPS lähtee NJS:aa vastaan suurena ennakkosuosikkina, mutta yksittäisessä jalkapallo-ottelussa voi tapahtua mitä tahansa. Mikäli NJS saa kaivettua hyvän tuloksen kotikentältään, tilanteen kääntäminen hyödyksi voi olla vaikea tehtävä ratkaisevassa osaottelussa. HPS:lla on puolellaan laatuetu, mutta NJS:llä ei ole kuin voitettavaa, joten se voi lähteä ottelupariin vapautuneemmin.

NJS:n riveissä on nähty tällä kaudella myös tuttuja kasvoja, sillä HPS:n Alina Kosunen on pelannut siellä lainalla kauden jälkimmäisen puoliskon. Luonnollisesti Kosunen ei pelaa "oikeaa joukkuettaan" vastaan, mikä on nurmijärveläisille menetys.

Menetyksiä on myös HPS:n puolella. Ella Pesosta, Nea Silvolaa ja Daniela Tolosta ei nähdä kummassakaan kohtaamisessa, mikä aiheuttaa loven etenkin puolustuslinjaan. Kokoonpanossa kuitenkin löytyy leveyttä, ja vaikka trio mielellään olisi otettu käyttöön liigakarsintaan, korvaajia löytyy varmasti.

"Lähdemme antamaan kauden parhaat suorituksemme"

Yhtä selkeä ennakkosuosikki HPS ei ole otteluun lähtiessä tämän kauden aikana ollut kuin NJS:aa vastaan. Valmentaja Mari Savolainen kuitenkin korostaa, että asenne ratkaisee paljon tulevissa peleissä.

- Tiedostamme, että NJS voi tehdä meidän pelaamisestamme hankalaa. Jalkapallo on jalkapalloa ja kaikkea voi tapahtua. Sen takia kunnioitamme näitä pelejä ja lähdemme antamaan kauden parhaat suorituksemme, Savolainen sanoo.

Kehityskaari on jatkunut nousevana koko vuoden ja Savolainen luottaa täysin, että HPS nähdään liigassa myös ensi kaudella.

- Hyvä viikko takana, olemme valmistautuneet hyvin. Olemme valmistautuneet vuoden tekemällä kovasti töitä ja nostamalla joukkueen tasoa liigajoukkueeksi, missä olemme mielestämme onnistuneet hyvin. Luotamme siihen prosessiin seuraavassa kahdessa pelissä.

- Valmentajana luotan pelaajiin sataprosenttisesti. He ovat kerta toisensa jälkeen todistaneet olevansa raudanlujia. He ovat harjoitelleet vuoden hyvin ja sitoutuneet tavoitteisiin ja olleet timanttisia urheilijoita. Luotan heihin myös seuraavan kahden ottelun aikana.

Poissaolot

Anna Eld-Kopytov ja Emilia Tuomela ovat olleet flunssaisia tällä viikolla, joten heiltä ottelu jää väliin. Lisäksi HJK-lainapelaajat Pesonen, Silvola ja Tolonen eivät ole edustuskelpoisia, sillä NJS on HJK:n farmijoukkue.


NJS - HPS, sunnuntaina 17.10. klo 14.00, Klaukkala tn
Liigakarsintaa voit seurata myös Ruudusta.