Ennakko: PK-35 - HPS | Panoksena sarjapaikka

1.10.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Toiseksi viimeisellä kierroksella HPS kohtaa PK-35:n Pihlajamäessä lauantaina 2.10. klo 13.00.

Loppusarjan tilanne on kutkuttavan jännittävä ennen kauden viimeistä derbyä. HPS on karsijan paikalla pisteen verran PK-35:ttä perässä, joten viimeinen keskinäinen peli on loppusijoitusten kannalta ratkaisevassa asemassa.

Pakkovoiton edessä HPS ei vielä ole, mutta tappioon Pihliksessä ei ole varaa, sillä muuten välimatka repeää liian suureksi viimeiselle kierrokselle. Derbyvoitolla langat olisivat omissa käsissä, tasapelillä puolestaan tarvitaan apuja myös Ilvekseltä, joka kohtaa päätöskierroksella PK-35:n.

PK-35:n edelliset pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti. Edellisestä kolmesta ottelusta se on saanut raavittua vain yhden pisteen Ilvekseltä, ja tasurin jälkeen HPS antoi kertaalleen kuokkaan 3-1 Pakilassa. Myös JyPK sai napsittua kauden ensimmäiset pisteensä Pihlajamäestä viime viikolla voittamalla PK-35:n 1-2.

Viime viikonloppuna HPS koki kovan palautuksen maanpinnalle, kun Ilves katkaisi Vihreiden kahden matsin voittokulun tylysti 4-0 Tampereella. Kotijoukkue paukutti kolme maalia jo ensimmäiseen puoliaikaan, joten toiselle jaksolle ei juuri jännitettävää jäänyt. HPS kuitenkin pelasi kunnialla loppuun saakka viimeiseen asti taistellen, vaikka reissun anti jäikin ohkaiseksi.

Siinä missä Ilves on ollut HPS:lle tämän kauden peikko, PK-35:ttä vastaan väännöt ovat olleet huomattavasti tasaisempia kauden mittaan. Tähän mennessä Pakila vs. Pihlis -väännöissä puntit ovat menneet tasan: molemmat joukkueet ovat voittaneet toisensa kertaalleen ja kerran päädyttiin tasatulokseen. Pienet marginaalit tulevat todennäköisesti myös tulevana lauantaina ratkaisemaan paljon. Yksittäisissä otteluissa myös onnen, henkisen kantin ja päivän kunnon merkitys korostuu.

Päävalmentaja Toni Anttila: "Tällaisista peleistä osataan nauttia"

Päävalmentaja Toni Anttila uskoo lauantaina tarjolla olevan hyvää futisviihdettä isoine panoksineen.

- Tulemme lauantaina tekemään parhaamme kentälle ja siitä on tulossa varmasti hyvä peli. Tällaisista peleistä osataan nauttia, Anttila sanoo.

- Olen varma, että se joukkue, joka ansaitsee voittaa, tulee voittamaan.

Poissaolot

Ei uusia merkittäviä poissaoloja.


PK-35 - HPS, lauantaina 2.10. klo 13.00
Kansallisen liigan otteluita voit seurata Ruudusta.