Ennakko: PK-35 - HPS | Viimeistä viedään

21.10.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS kohtaa Kansallisen liigan Mestaruussarjan viimeisellä kierroksella paikallisvastustaja PK-35:n.

Kausi 2022 viedään päätökseen lauantaina Pihlajamäessä Helsingin derbyssä PK-35:ttä vastaan. Sarjataulukon osalta ottelu ei tarjoa suuria panoksia, sillä lopulliset sijoitukset on jo pisteiden valossa hakattu kiveen: HPS sijoittuu liigassa kauden päätteeksi kuudenneksi ja PK-35 on yhden sijan korkeammalla.

Sen sijaan paikallisylpeyden kantilta ottelu tarjoaa pelattavaa enemmän kuin riittävästi. Mestaruussarja on tulosten valossa sujunut mollivoittoisesti Kehä I:n molemmissa päissä. Pakilan puolella HPS on hävinnyt kaikki loppusarjapelit, kun taas Pihliksen päässä saldona on yksi tasapelipiste PK-35 Vantaata vastaan sekä kolme tappiota. Päätöskierroksella on siis mahdollisuus vielä päättää kausi 2022 voitokkaasti.

Knoppina mainittakoon, että kolmannessa kohtaamisessa pelataan kolmannella eri kentällä. Runkosarjassa PK-35 pelasi kotiottelunsa talvea paossa Talin hallissa ja kesäkuussa HPS pelasi luonnollisesti HofS Areenalla Pakilassa. Tie-break-kohtaamiseen PK-35 pääsee todelliselle Pihliksen kotikentälleen.

Runkosarjassa pisteet menivät jakoon molemmilla kerroilla 1-1-lopputuloksella. Huhtikuussa Talin hallissa PK-35 kampesi tasoihin muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Aada Nurmi oli vienyt avausjaksolla Hopsin johtoon upealla kaukolaukauksella. Kesäkuussa HofS Areenalla HPS menetti jälleen johtonsa, tällä kertaa tosin jo ensimmäisellä puoliajalla. Piipa Kämppi aloitti maalinteon vartin paikkeilla ja PK-35:n Elisa Ikonen tasoitti loppulukemat pukukoppimaalilla juuri ennen taukovihellystä.

Derbykenraaliharjoitus viikko sitten päättyi molemmilla joukkueilla tappioihin. HPS jäi PK-35 Vantaan jyrän alle 0-4-numeroin, eikä helppoa ollut PK-35:lläkään HJK:n vieraana, kun Klubi iski tauluun lukemat 4-1. Tuolloin PK-35:n ainoasta maalista vastasi Minea Lassas.

HPS ei ole Mestaruussarjan aikana maaleilla juhlinut, vaikka pelillisesti tasoa on nostettu huimasti. Tehokkain maalihaukka on ollut Oona Jääskeläinen seitsemällä maalillaan ennen ikinuorta kapteeni Aino Lehtistä, joka on maalannut viidesti.

Maalintekovastuu on PK-35:llä jakautunut melko tasaisesti, mutta yksi on ollut ylitse muiden. Hyökkäyspäässä Punamustien vaarallisin pelaaja on eittämättä ollut Emilia Kupsanen, joka on tehnyt kauden mittaan yhdeksän maalia. Myös hanakasti laidalla nouseva Olivia Kåhre on napsinut tehoja tasaisesti sekä maalien (4) että syöttöjen (5) muodossa.

Loppusarjan aikana HPS-päävalmentaja Mari Savolainen on toistuvasti kertonut joukkueen valmistautuvan jo ensi kauteen. Uusia juonia ja kuvioita on ajettu sisään syksyn mittaan, joten mikä olisikaan sopivampi hetki saada tasonnostoa näkymään tulostaululla kuin kauden finaalissa armaan paikallisvastuksen vieraana.