Ennakko: PK-35 - HPS | Derbyrevanssi Talissa

1.4.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kansallisen liigan toisella kierroksella nähdään derbykohtaaminen PK-35:ttä vastaan Talin hallissa lauantaina 2. huhtikuuta.

Kauden ensimmäinen liigaderby pelataan viime viikon tapaan evakossa Talin hallissa ulkokenttien toipuessa edelleen runsaslumisesta talvesta. Nimellisesti HPS saapuu pelipaikoille tällä kertaa vierasjoukkueena, mutta molemmat joukkueet ovat Talissa yhtä lailla kuin kotonaan - tai vieraina.

HPS:n toinen liigakausi starttasi viime viikolla 3-3-pistejaolla NJS:n kanssa Talin hallissa. Alku oli tuolloin karmaiseva, sillä vieraat painelivat ensimmäisen puoliajan päätteeksi kahden maalin johdossa. Toisella nelivitosella peli saatiin käännettyä päälaelleen Aino Lehtisen tulosruutumaalien säestämänä, mutta samankaltaiseen shokkialkuun ei ole toistamiseen varaa.

PK-35 puolestaan aloitti kautensa jopa yllättävän selkeällä 4-0-voitolla FC Honkaa vastaan. Punamustat oli tehokas hyökkäyspäässä ja etenkin erikoistilanteissa, ja samaan aikaan omassa puolustuspäässä joukkue pelasi vahvasti ja virheettömästi. Erikoistilannekuvioita on selkeästi Pihlajamäessä treenikentällä veivattu läpi, sillä PK-35 on ollut yleisestikin vahva vapaapotku- ja kulmapotkutilanteissa.

Joukkueet kohtasivat talven aikana kertaalleen Suomen cupissa niin ikään Talin hallissa, jossa pienen alkulämpösekoilun jälkeen PK-35 otti lopulta voiton 4-1-lukemilla. HPS aloitti tuolloin vahvasti ja meni johtoon ensimmäisellä puoliskolla, mutta PK-35 toipui nopeasti ja nousi rinnalle ja ohi. Ilmassa leijuukin vienoa revanssin tuoksua, kun derby uusitaan samassa paikassa lyhyen ajan sisään.

Vahvan lähtölaukauksensa johdosta PK-35 lähtee ennakkosuosikkina yskivästi koneet käyntiin startannutta HPS:aa vastaan. Paikallisottelut ovat kuitenkin olleet järjestäen vauhdikkaita kamppailuja ekstralatauksella. Avauskierroksen tasuri oli HPS:lle hienoinen pettymys, jonka jälkeen tahtotilana on ainoastaan otteiden ja tulosten parantaminen.

"Kolme pistettä vaatii ehjän ysikymppisen"

Viikontakaisessa liiga-avauksessa HPS esitti kentällä ajoittain niitä asioita, joita joukkue haluaakin toteuttaa, mutta muutamat virheet kostautuivat taka-iskuina. Nyt ne hyvät asiat halutaan pitää mielessä ja samaan aikaan helpot huolimattomuudet karsia pois.

- Maanantaina käytiin läpi joukkueen kanssa viime lauantain peli. Yhdessä päätettiin, mitkä asiat otetaan mukaan tälle viikolla, jotta ollaan taas parempia joukkueena. Tiedämme, mitä asioita pitää parantaa, jotta kolme pistettä tulee, ja olemme keskittyneet niihin, päävalmentaja Mari Savolainen sanoo.

Lauantain derbyväännöstä on lupa odottaa vauhdikasta ja tunnerikasta kamppailua, jossa pienet marginaalit ratkaisevat. Pakan on pysyttävä kasassa läpi ottelun.

- Uskon, että lauantaina nähdään taas parempi peli HPS:lta. Olemme jokaisessa pelissä edellistä parempia asioissa, joita haluamme toteuttaa. Toki kolme pistettä vaatii ehjän ysikymppisen. Se varmasti tulee, kun teemme yhdessä töitä viikosta toiseen.


PK-35 - HPS, lauantaina 2.4. klo 17.00
Kausikortit myy Tiketti.
Kansallista liigaa voit seurata myös Ruudusta.