Tukku uusia jatkoja: Hämäläinen, Heinonen ja Siponen jatkavat HPS:ssa

26.11.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Eerika Hämäläinen, Eveliina Heinonen ja Tuuli Siponen jatkavat liigajoukkueessa kaudella 2022.

Viime talvena HPS:aan saapunut Eerika Hämäläinen, 21, oli yksi joukkueen runkopelaajista HPS:n ensimmäisellä liigakaudella. Kivenkova toppari raatoi kauden aikana joukkueen isoimpia minuutteja puolustuslinjan komentajana ja pelasi lähes jokaisessa ottelussa. Hämäläinen ikuisti nimensä myös koko seuran historiaan tälläämällä PK-35:ttä vastaan naisten joukkueen kaikkien aikojen ensimmäisen maalin Kansallisessa liigassa.

- Hyvällä asenteella lähden kohti tulevaa kautta ja olen tosi iloinen, että saan jatkaa Hopsissa näiden ihmisten kanssa. Nautin olla täällä ja olen valmis antamaan kaikkeni joukkueen tavoitteiden ja kehittymisen eteen, Hämäläinen iloitsee.

Joukkueen kuopus, vastikään 18 vuotta täyttänyt Eveliina Heinonen pääsi kauden 2021 aikana ottamaan ensimmäiset askeleensa liigatasolla. Nuori ja lahjakas kenttäpelaaja sai mukavat 16 ottelua vyölleen debyyttikaudellaan ja murtautui pariin otteeseen myös avauskokoonpanoon. Säväytykset liigakentillä poikivat Heinoselle myös kutsun U19-maajoukkueen rinkiin. 

Syksyllä Heinonen vietti muutaman kierroksen lainalla VJS:ssa Ykkösessä, jossa hän yhtä ottelua lukuun ottamatta pelasi täydet minuutin. Hän palasi HPS:n paitaan vielä kauden lopuksi liigakarsintoihin, ja nyt hän on valmis jatkamaan siitä, mihin viime kaudella pelit jäivät.

- Koen, että jatkaminen Hopsissa on kehitykseni kannalta paras ratkaisu, koska arki ja valmennus on täällä laadukasta ja viihdyn täällä tosi hyvin. Odotan myös innolla ensi kautta ja mulla on suuri halu päästä kehittymään! Heinonen sanoo.

Tuuli Siposen, 21, viime kausi oli loukkaantumisten takia hieman rikkonainen, mutta kunnossa ollessaan hän on arvokas ase kenttäryhmitelmän laitakaistalla. Pehmeällä pallokosketuksella ja oivaltavalla pelisilmällä varustettu laituri oli tuomassa HPS:lle ensimmäistä liigavoittoa FC Honkaa vastaan, jolloin hän pelasi viimeisiä jämäminuutteja vaille täyden ysikymppisen.

Viime kautta häirinneistä vaivoista Siponen on hiljalleen kuntoutunut ja hän onkin kääntänyt katseen kohti tulevaa, jonka hän näkee valoisana. 

- Tämä joukkue on ollut mahtava ympärisö ihmisineen ja hyvä paikka kehittyä. Pystyimme viime kaudella parantamaan pelaamista läpi kauden ja voittamaan haastajana, joten koen, että meillä on ensi kaudella vieläkin enemmän annettavaa! Siponen sanoo.


HPS:n kausikortit ovat tarjouksessa vuoden loppuun saakka. Osta omasi Tiketistä!

Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2022

Maalivahdit
Jessica Kiviaho
Emilia Tuomela
Rebekka Mäkelä

Puolustajat
Helmi Vapola
Ella Pesonen
Eerika Hämäläinen

Keskikenttä
Aino Lehtinen
Helmi Halomo
Aada Nurmi
Eveliina Heinonen
Tuuli Siponen

Hyökkääjät
Ella Andberg
Piipa Kämppi