HPS on Suomen 3. suurin tytöissä ja naisissa

10.2.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Helsingin Palloseura on nyt valtakunnan kolmanneksi suurin jalkapalloseura pelaajamäärissä mitattuna tytöissä ja naisissa, ilmenee Palloliiton vuoden 2022 jäsenmääräluvuista. Vuoden 2022 päätteeksi HPS:ssa palloili yli 700 tyttöä ja naista. 

HPS:n pelaajista jo 46 prosenttia on tyttöja ja naisia, ja luku on jatkuvasti lähestynyt 50:ttä. Kehityksen takana on seuran päätös panostaa tasa-arvoisesti niin tyttöjen kuin poikien futisharrastukseen.

Pitkään tyttöjunioreissa toiminut ja naisten edustusjoukkueen entinen päävalmentaja Toni Anttila sanoo, että kehitystä on etenkin viime vuosien aikana tapahtunut kaikilla osa-alueilla olosuhteista valmennukseen.

- Joka päivä pystymme olemaan vähän parempia, ja se on suunta tällä hetkellä. Pystymme tarjoamaan kaikille alueen lapsille mahdollisuuden pelata jalkapalloa oikeastaan kaikilla tasoilla, Anttila sanoo.

Anttila korostaa, että HPS mahdollistaa pelaajapolun aina pienimmistä junioreista aikuisiin asti. Naisten edustusjoukkueen liiganousun jälkeen pelaajat voivat jatkaa jopa pääsarjaan saakka.

- Kun aloittaa futiksen meillä, pystyy jatkamaan aina aikuisjoukkueisiin asti, jopa liigaan saakka.

Katso alta Anttilan haastattelu kokonaisuudessaan HPS TV:ssä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.