HPS osallistuu miesten vuoden 2022 Suomen Cupiin

8.12.2021

Kuva: Yle arkisto

HPS:n ainoasta Suomen Cupin voitosta tulee ensi vuonna täyteen 60 vuotta.

Vuonna 1962 HPS juhli cup-mestaruutta Olympiastadionilla, kun Rovaniemen Palloseura kaatui tyylipuhtaasti lukemin 5-0. Muuan Kai Pahlman iski loppuottelussa Hopsin maaleista kaksi. 

Nyt on uusien tarinoiden aika. Miesten Suomen Cupin uudistus vuodelle 2022 on herättänyt laajalti kiinnostusta ympäri Suomea. Myös HPS haluaa olla kirjoittamassa nimensä uudistetun cupin historiaan. 

HPS:n miesten edustusjoukkue osallistuu ensi vuoden cupiin. Cup-juna lähtee asemalta helmikuussa. Kolmosen joukkueena HPS aloittaa cupin ottelut heti ensimmäisiltä kierroksilta. Kolmannella kierroksella mukaan tulevat jo ensimmäiset veikkausliigaseurat. 

– Lähdemme joukkueen kanssa innokkaina tulevaan Suomen Cupiin. Juttelimme joukkueen kesken asiasta ja olemme täysin yksimielisiä siitä, että HPS kuuluu Suomen Cupiin. Meillä on pitkä historia Suomen Cupissa, pelasimme ensimmäisessä Suomen Cupin loppuottelussakin vuonna 1955, häviten sen kylläkin. Seurallamme on myös yksi suomen Cup voitto vuodelta 1962, HPS:n miesten päävalmentaja Toni Anttila fiilistelee. 

Cup tuo miehille myös toivon mukaan mahdollisimman monta tasokasta ottelua alkukevääseen. Cupin lisäksi pelejä riittää myös talvisarjan puolella. Anttilan mukaan joukkue ei lähde vain osallistumaan cupiin, vaan tavoitteena on edetä mahdollisimman pitkälle.

– Odotamme cupista jännittäviä otteluita ja haluamme edetä niin pitkälle kuin pystymme. Lähdemme kilpailullisessa mielessä haastamaan korkeammilla sarjatasoilla pelaavia joukkueita. Samalla nämä ottelut toimivat hyvänä mittarina meille siitä, missä oma pelaamisemme ja kehityksemme menee, Anttila kertoo. 

HPS ei ole osallistunut viime vuosina cup-turnauksiin, kuten esimerkiksi Regions Cupiin, joten pelaajistossa cup-uudistus otettiin riemulla vastaan. HPS:n kapteeni Joonatan Räsänen ei malta odottaa tosipelien alkamista. Toiveissa on myös saada korkeammalla sarjatasolla pelaava joukkue vierailulle HofS Areenalle.

– Todella siistiä olla taas mukana cupissa. Suomen Cupilla on pitkä historia, jossa myös HPS on ollut vahvasti esillä. Olisihan se mahtava saada joku liigaseura kylään Pakila Roadille, Räsänen toteaa.

HPS:n miehillä pre-season on jo vauhdissa. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa. Jouluna joukkue pitää ansaittua lepotaukoa, mutta loppiaisen jälkeen työt jatkuvat entistä kovemmalla sykkeellä. Uudet pelaajat voivat yhä olla yhteydessä päävalmentaja Toni Anttilaan, jonka yhteystiedot löytyvät alta. 

Toni Anttila, päävalmentaja (UEFA A + VAT)
+358 407631861
toni.anttila@hps.fi